Menü Ünye Medya Haber Ajansı Bölgenin son dakika haberleri
Tarih: 18.03.2026 21:23
Otizmle Yaşam Derneği'nden Ordu'da Anlamlı İftar Buluşması

Otizmle Yaşam Derneği'nden Ordu'da Anlamlı İftar Buluşması

Facebook Twitter Linked-in

Protokol ve Halktan Yoğun İlgi

Ordu'da düzenlenen anlamlı iftar programına Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Adil Levent Karlıbel, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Caner Can ve çok sayıda davetli katıldı. Programda, otizm konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasının ve otizmli bireylerin sosyal yaşama etkin katılımının desteklenmesinin hayati önemi vurgulandı.

Farklı Bir Dünya Algısı

Dernek adına konuşan Funda Sağesen, otizmli bireylerin dünyayı algılayış biçimlerini anlattı. Sağesen, "Her biri dünyayı farklı bir pencereden görür. Kimi konuşmakta zorlanır, kimi saatlerce aynı konudan bahseder. Onlar dünyayı ayrıntılarıyla görür. Sesleri daha yoğun duyar, renkleri daha canlı hisseder" dedi. Özel bireylerin, hayatın temel gerçeklerini ve sahip olunan nimetlerin kıymetini hatırlattığını ifade etti.

"Benden Sonra Yalnız Kalmasınlar"

Derneğin en büyük hedefinin, ailelerin gelecek kaygısını gidermek olduğunu belirten Sağesen, "Bizim hayallerimiz aslında çok büyük değil. Sadece şunu istiyoruz; benden sonra çocuklarımız yalnız kalmasınlar" şeklinde konuştu. Var olan sorunların çözümünde derneğin her zaman çözüm noktasında olmaya devam edeceğini söyledi. Programa katılan herkese teşekkür eden Sağesen, "Bu akşam burada olmak bile bir çocuğun geleceği için unutulmaz bir adımdır. Artık hep birlikteyiz" mesajını verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —