İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, memleketi Ordu'da gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında hemşehrileriyle bir araya geldi. Fatsa'da cenaze törenine katılan ve esnaf ziyaretleri yapan Dervişoğlu, ardından Ünye İlçe Başkanlığı'nın yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. Düzenlenen iftar programında ise Ordululara seslenerek önemli mesajlar verdi.
Dervişoğlu, iftar programındaki konuşmasında Ordu halkından güçlü bir siyasi destek talep etti. Tıkanmışlığı aşacaklarını belirten Dervişoğlu, "Ordu'nun kaç vekili var? Altı. Dördünü istiyorum sizden. Ordu bana sahip çıkmalıdır. Ben dört dedim, altısını da gönderirseniz memnun olurum yani. Bu tıkanmışlığı açacağız. Parlamenter sisteme döneceğiz. Partinin devletleşmesinin, devletin partileşmesinin önünü keseceğiz." ifadelerini kullandı.
Ordu'nun yerel sorunlarına da değinen İYİ Parti Lideri, Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe harcamalarını ve su fiyatlarını sert bir dille eleştirdi. Dervişoğlu, "Belediye başkanıyla çok derdiniz varmış. Hilmi Güler Bey'le Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanıyormuşsunuz. Türkiye'nin en masrafsever belediyesiymiş burası. Sadece temsil ve karşılama giderleri 245 milyon liraymış. Bu rakam Ankara'da 20 milyon, Eskişehir'de 28, İzmir'de 40 milyon civarında." dedi.
Dervişoğlu, konuşmasının devamında, "Ama ben şimdi buraya gelip Hilmi Güler'le uğraşacak değilim. Bakın açıkça söylüyorum. Ben Hilmi Güler'i Enver Yılmaz'a havale ettim. Aslan gibi de bir tane il başkanı bulmuş. Allah'ın izniyle bu memleket önce Tayyip Erdoğan'dan, ondan sonra da Hilmi Güler'den kurtulacak. O da yaptıklarının hesabını, günü gelince o bedeli ödeyecek." şeklinde konuştu.
Ordu topraklarının büyük bir bölümünün maden sahası ilan edilmesine yönelik tepkisini de dile getiren Dervişoğlu, madenciliğin ahlaki ve vicdani sınırları olması gerektiğini vurguladı. "Bölgemizin bir maden bölgesi olma sorunu var. Ordu vilayetinin topraklarının yüzde yetmişi ile sekseni arasının maden sahası olarak değerlendirildiği söyleniyor." ifadelerini kullandı.
Dervişoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Topraklarımızda altın varsa çıkarılması ve ekonomiye kazandırılması lazımdır, buna kimsenin itirazı olmaz. Ama para kazanmanın insani, vicdani ve ahlaki sorumlulukları olduğunu kimse unutmamalıdır. Burayı komple altınla doldursak, içeride teneffüs edeceğimiz hava kalmazsa ilk olarak safra diye altını dışarı atarız. Demek ki altın teneffüs ettiğimiz havadan kıymetli değildir. Buradan hükümeti yönetenlere ve Ordu'yu maden sahasına çevirmelerine izin verenlere sesleniyorum: Ordu'nun topraklarının üstü, topraklarının altından daha değerlidir."
Ünye Medya