Toplantıya, ev sahipliği yapan Beşiktaş JK'nin stadı olan Tüpraş Stadyumu ev sahipliği yaptı. Türk kadın futbolunun gelişimi açısından kritik öneme sahip olan zirvede, ligde yer alan kulüplerin temsilcileri bir araya gelerek ortak yol haritasını değerlendirdi.
Ünye Kadın Futbol Kulübü de Masadaydı
Kadın futbolunun marka değerini artırmak, ligdeki yapısal sorunlara çözüm üretmek ve daha güçlü bir organizasyon yapısı oluşturmak amacıyla düzenlenen toplantıya Ünye Kadın Futbol Kulübü de katıldı.
Kulübü temsilen toplantıda İstanbul yöneticisi ve iş insanı Mustafa Altun yer aldı. Yapılan görüşmelerde, kadın futbolunun gelişimi için atılacak adımlar ve ligdeki profesyonelleşme süreci kapsamlı şekilde ele alındı.
Kadın Futbolu İçin Ortak Vizyon
Toplantı boyunca kadın futbolunun mevcut durumu, kulüplerin yaşadığı sorunlar ve geleceğe yönelik planlar detaylı şekilde masaya yatırıldı. Kulüplerin ortak akılla hareket etmesi ve ligin daha güçlü bir yapıya kavuşması için stratejik kararlar alınması konusunda fikir birliğine varıldı.
Kadın futbolunun Türkiye'de daha geniş kitlelere ulaşması ve marka değerinin artırılması adına bu birliktelik önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.
Başkan Benli: "Geleceği İnşa Eden Bir Adım"
Ünye Kadın Futbol Kulübü Başkanı Deniz Benli, Kadın Futbolu Süper Lig Kulüpler Birliği için atılan ilk adımın büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:
"Kadın futbolunun gelişimi için kulüplerin ortak bir yapı altında buluşması son derece değerli. Bu oluşum, gelecek sezonların planlanması ve kadın futbolunun daha güçlü bir noktaya taşınması açısından büyük katkı sağlayacaktır. Kulüp olarak bu yapılanmanın içinde aktif rol almaya devam edeceğiz."
Türk Kadın Futbolu İçin Yeni Dönem
Kadın Futbolu Süper Ligi kulüplerinin bir araya gelmesiyle başlayan bu süreç, Türk kadın futbolunun kurumsallaşması ve profesyonel yapısının güçlenmesi adına önemli bir adım olarak görülüyor.
Ünye Kadın Futbol Kulübü de bu tarihi sürecin içinde yer alarak hem şehir hem de bölge adına kadın sporunun gelişimine katkı sunmaya devam ediyor
Ünye Medya Haber