Ordu Çevre Yolu 1'inci Etap Tünel çalışmaları sebebiyle ağır tonajlı iş makinelerinin yoğun olarak kullandığı Nizamettin Mahallesi İbaslar Sokak Kümeevleri Mevkii'ndeki 750 metrelik yol, zamanla deforme olarak mahalle sakinlerinin ulaşımını güçleştirdi. Özellikle yağışlı havalarda çamur, yaz aylarında ise toz nedeniyle vatandaşlar mağduriyet yaşadı.
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, mahalle sakinlerinin çilesine kayıtsız kalmayarak Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine talimat verdi. Ekipler kısa sürede 750 metre uzunluğundaki yolu betonla kaplayarak konforlu hale getirdi. Böylece ağır tonajlı araçların neden olduğu bozulma ve buna bağlı çamur ile toz sorunu ortadan kaldırıldı.
Nizamettin Mahallesi Muhtarı Muzaffer Bayazıt, çevre yolu tüneli nedeniyle yollarının bozulduğunu belirterek, "Yağışlı havalarda çamur oluyordu, yayalar gidemiyordu. Sürekli çakılıyordu ama her yağmurda tekrar bozuluyordu. Şimdi 600 metre betonlama yapıldı, bu dertlerden kurtulduk. Ulaş başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.
Mahalle sakinlerinden Nezaket İbas, "Buranın eski hali çok kötüydü, gidip gelemiyorduk. Allah razı olsun başkanımızdan, yolumuz çok güzel oldu" diye konuştu.
İbrahim İbas da, "Çevre yolundaki tünel çalışmasından dolayı burası paramparça oldu. 5-6 yıldır perişandık. Betonla birlikte sorunumuz kökten çözüldü" şeklinde görüş bildirdi.