Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasıyla akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışlar, ulaşım sektörünü derinden etkiliyor. Fiyatların 60 ila 80 lira bandına tırmanması, özellikle şehir içi yolcu taşımacılığı yapan dolmuşçu esnafını zor durumda bıraktı. Akşam saatlerinde beklenen kısmi indirim haberi gelse de, piyasadaki bu dalgalı ve belirsiz seyrin ne kadar süreceği henüz bilinmiyor.
Artan maliyetler karşısında en çok etkilenen kesim olan dolmuş esnafının, biniş ücretlerine zam yapıp yapmayacağı Ordu kamuoyunda merak konusu oldu. Edinilen bilgilere göre, akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlara ve ekonomik zorluklara rağmen esnaf, bir süre daha indi bindi ücretlerinde artışa gitmeme kararı aldı. Vatandaşı mağdur etmemek adına direnen dolmuşçular, şehir içi ulaşımda mevcut tarife üzerinden hizmet vermeye devam edecek.
Dolmuş ücretlerine doğrudan bir zam yapılmaması planlanırken, gündeme gelen bir diğer önemli konu ise ücretsiz biniş hakları oldu. Sektör kulislerinde dolaşan iddialara göre, esnafın artan maliyet yükünü hafifletmek amacıyla şehir içi ulaşımda uygulanan ücretsiz binişlere yönelik yeni bir kısıtlama veya düzenleme getirilmesi planlanıyor. Vatandaşları ve ulaşım esnafını yakından ilgilendiren bu değişiklikle ilgili nihai kararın ise Nisan ayı içerisinde masaya yatırılarak netleştirileceği öğrenildi.
Haber Merkezi