Tarih: 21.05.2024 15:49

37 ENGELLİ GENCİMİZ TEZKERE ALDI

Facebook Twitter Linked-in

‘’10-16 Mayıs Engelliler Haftası" münasebetiyle, Ordu İl Jandarma Komutanlığı’nda engelli vatandaşlar için " Temsili Askerlik Uygulaması And İçme Töreni" düzenlendi.
 
Törene,  Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfettin Bilkay, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı  Hasan Uçak, İdare Mahkemesi Başkanı Tayfur Sami Atılgan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Ordu Barosu Başkanı Sibel Torun, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Asb. Kd. Bçvş. Gökhan Ayhan, Sahil Süvenlik Komutanı Üsteğmen Semih Gümrükçü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, daire müdürleri, jandarma personeli, vatandaşlar ve engelli yakınları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende 37 engelli vatandaşımız, temsili temel askerlik eğitiminin ardından yemin ederek asker olma sevincini yaşadı.

Töreninde konuşan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, engelli gençlere askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk Ordusunun şerefli birer neferi olarak aralarında görmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

Öksüz, 185 yıldır milletin hizmetinde olan Jandarma Genel Komutanlığı saflarında temsili askerlikle hizmetini yerine getirecek gençlerin, heyecan ve coşkuyla askerlik elbiselerini giyerek, kahraman birer Mehmetçik olarak karşılarında gururla durduklarını belirterek, “Bu gençlerimizin kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır” diye konuştu.

Konuşmasına aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi anarak devam eden Öksüz, askerliğin her gencin yapması gereken bir görev olduğuna vurgu yaparak, “Sizler de diğer vatan evlatları gibi şanlı bayrağımız ve silah üstüne ellerinizi koyup ebediyete kadar sadık kalacağınız askerlik yemini ettiniz. Gönülden inanıyoruz ki, size ihtiyaç duyulduğunda, bu yemini eden her vatan evladı gibi, bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik yemininiz milletimize, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun” diyerek, sözlerini tamamladı.

 
Engelli erler adına konuşan Gökdeniz Çaltepe, tarifi imkânsız sevinç ve mutluluk içinde olduklarını söyledi.

Konuşmasında vatani görevi sırasında şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyen Çaltepe, “Bizler de vatanımız için bu kutsal görevimizi yapmak, bu şerefli elbiseyi giymek isterdik. Ama bu yaşayamadığımız mutluluk ve onuru bir günlüğüne de olsa yaşamamıza olanak sağlanması bizleri ziyadesiyle mesut etti. Bu şerefli görevi yaparken şehit olan kardeşlerimizin ruhları şad olsun. Şehit ailelerimize ve gazilerimize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Bir günlüğüne de olsa bizlere bu şerefli görevi yapma fırsatı veren başta Jandarma Genel Komutanlığımız olmak üzere İl Jandarma Komutanlığımıza tüm engelliler adına teşekkür ediyorum” diyerek, sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından engelli askerlere terhis belgeleri ve hediyeleri Vali Muammer Erol ile protokol üyeleri tarafından verildi.

Tören geçişiyle devam eden program, daha sonra jandarma stantlarının gezilmesiyle sona erdi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —