• BIST 100

    9774,49%0,17
  • DOLAR

    34,07% 0,02
  • EURO

    37,90% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2800,85% -0,06
  • Ç. ALTIN

    4589,57% 0,00

"Bugünün ve Yarının Çocuklarının Dostu Ünye" projesi tanıtıldı.

Ünye'nin kültürel zenginliklerini ve değerlerini yeni nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirilecek olan "Bugünün ve Yarının Çocuklarının Dostu Ünye" projesi tanıtıldı.

Gündem 11.09.2024 18:49:00 0

Ünye'nin Dünkü Çocukları Derneği Kültür Sanat ve Eğitim Komisyonu tarafından geliştirilen ve Ünye Belediyesi’nin desteklediği projenin tanıtımını Prof. Dr. Ayşe Yalın ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptı. 

Bu projeyle kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek, geçmişin kültürel zenginliklerini yeni nesillere aktarmak ve çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmak istediklerini söyleyen Yalın, “Çocuklar, bu projeyle kendilerini özgürce ifade edebilecek, ayrımcılık yapmadan, kentlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişecekler.” dedi. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, bir ülkenin geleceğe güçlü ve sağlam hazırlanmasının kendi geleceğini yöneteceği nesillerin iyi yetiştirmesinden ortaya çıktığını vurguladı. 

Başkan Tavlı, “İlçemizin geleceğe yetiştirdiği nesillerin daha faydalı olması noktasında, çocuk dostu bir kent olarak, çocuklarımızın geleceğe çok daha iyi hazırlanmaları, daha sağlıklı, daha bilinçli ve aynı zamanda daha duyarlı nesiller yetiştirmek anlamında elimizden gelen gayreti ve desteği de göstereceğiz.” dedi.

 

Ünye Belediyesi ve Prof. Dr. Ayşe Yalın işbirliği ile başlayacak olan "Bugünün ve Yarının Çocuklarının Dostu Ünye" projesinin tanıtım toplantısı belediye başkanlık makamında yapıldı. 

Psikolog Prof. Dr. Ayşe Yalın projenin ana amacının kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel değerlerin yeniden canlandırılmasını sağlamak olduğunu söyledi. 

Bu bağlamda proje kapsamında çocuk oyunları, yerel adetler ve el sanatları gibi kültürel miras unsurlarının yeni nesillere aktarılmasının planlandığını ifade eden Ayşe Yalın, şunları söyledi:

“Projenin temeli, iki kaynaktan esinlenerek oluşturuldu. Birincisi, ‘Ünye'nin Dünkü Çocukları’ adıyla bilinen ve geçmişin değerlerini oyun yoluyla yeni nesillere aktarmayı amaçlayan topluluk, diğeri ise Ünye Kent Konseyi’nin 2015 yılında kurduğu Çocuk ve Gençlik Meclisi’nin etkinlikleridir. Bu iki kaynağın bir araya getirilmesiyle, yeni kuşakların kültürel miraslarını unutmadan modern dünya ile uyumlu bir şekilde gelişmeleri hedefleniyor.

Bu projeyle kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek, geçmişin kültürel zenginliklerini yeni nesillere aktarmak ve çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Çocuklar, bu projeyle kendilerini özgürce ifade edebilecek, ayrımcılık yapmadan, kentlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişecekler." 

-Projenin hedefleri nelerdir? -

Prof. Dr. Ayşe Yalın, projenin hedeflerine ilişkin “farklı nesillerin birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak ve toplumsal değerlerin gençlerle paylaşarak Kuşaklar Arası Aktarım yapılacak. Geçmişin kültürel ve geleneksel zenginliklerinin korunarak geleceğe aktarıp Kültürel Mirasın korunması sağlanacak. Çocukların toplumsal yaşamda haklarının savunulması ve bu konuda farkındalık yaratarak çocuk haklarını öğrenecek.” dedi.

-Projede neler planlanıyor? -

Ayşe Yalın, proje kapsamında yapılması planlanan etkinliklere ilişkin olarak şunları söyledi: 

“Çocuk gelişimi ve ruh sağlığı üzerine halka açık konferanslar.  Mahallelerde çocuk gelişimi ve ergenlik konularında söyleşiler ve seminerler. Çocuk hakları üzerine eğitim programları. Ayrıca, sanatsal etkinlikler, çocukların gözünden Ünye temalı resim, şiir ve öykü yarışmaları, serbest kürsü ve sokak oyunları gibi birçok etkinlik planlanıyor. Proje sayesinde, çocuklar yaşadıkları kente sahip çıkan, özgüvenli ve bilinçli bireyler olarak yetişecekler.”

Projede yer alan Ressam Gülay Birben, projeye sanatsal yönden destek olacağını ifade ederek, “Ünye’nin Dünkü Çocukları olarak hazırladığımız bu projeyi ilçemiz geneline yaymak. Benim burada ki görevim sanatsal yönünde destek vermek. Özellikle çocuklar kısmında olan iletişimimiz de bunları daha eğlenceli, daha yaşanılabilir hale getirmek. Annelere ve babalara hizmet ve eğitim verebilmek. Çok güzel bir proje ortaya çıktı.” dedi.   

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, bir toplumun, bir ülkenin geleceğe güçlü ve sağlam hazırlanmasının kendi geleceğini yöneteceği nesillerin iyi yetiştirmesinden ortaya çıktığını ifade etti. 

Çocuk dostu bir kent olarak bu projeyi önemsediklerini vurgulayan Başkan Tavlı, şu açıklamayı yaptı:

“Eğer biz çocuklarımızı geleceğe çok iyi hazırlarsak, kendileri sağlıklı ve güvenli ortamda yetişerek gelecekte ayakta durabilecek. Hayatın şartlarını çocukken onlara öğreterek, özellikle geçmişte yaşanılan güzel hafızaları yeni nesillere aktararak, çocuklarımızın geleceğe iyi bir şekilde hazırlanmasını sağlayacağız. Burada yola çıkarken dün ki çocuklar bugünün çocuklarını büyütüyor. Bugünün çocukları da yarının çocuklarını büyütecek. Hafızayı canlı tutmak, doğru ve iyi değerleri aktarmak lazım. Neden? Hafıza yenilenmediğinde çok tez unutulduğunu, iyi ve güzel şeylerin devamlı dinamik tutulması gerektiğini de vurgulamış oluyoruz. Şehrimiz açısından da gençlerimiz bizim için o kadar önemli. Biz üstümüze düşeni kendi ilçemizden başlatarak yapacağız. İlçemizin geleceğe yetiştirdiği nesillerin daha faydalı olması noktasında çocuk dostu bir kent olarak, çocuklarımızın geleceğe çok daha iyi hazırlanmaları, daha sağlıklı, daha bilinçli ve aynı zamanda daha duyarlı nesiller yetiştirmek anlamında elimizden gelen gayreti ve desteği de göstereceğiz.”

ÜNYE MEDYA TV


Fatma Kaya vefat etti

Ordu'da kaza: 2'si bebek, 5 yaralı

Şiddetli Yağış ve Fırtınaya Karşı Dikkatli Olun!

BÖLGENİN EN BÜYÜK DEVLET ANAOKULU AÇILDI

Hamdi Fındık vefat etti

OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM

Otel Odasında Acı Son

AK Parti’den STK’lara çağrı!

Vali Erol: Mevlid Kandili birlik ve beraberliğimize vesile olsun

Ordu’da kaçakçılık operasyonu

Ordu ve Giresun’da hissedilen deprem!

Ünye’de kaçak tütün operasyonları…

Ordu’da uyuşturucuya göz açtırılmıyor!

Ordu'da "MERCEK-25" operasyonu

Zincirleme trafik kazası; 1’i ağır 5 yaralı

BAŞKAN TAVLI, “PEYGAMBERİMİZİN HAYATINI REHBER EDİNMELİYİZ”

Eğitimde Servis krizi

"Bugünün ve Yarının Çocuklarının Dostu Ünye" projesi tanıtıldı.

Vali Erol, Ünye’de ÇED incelemesi yaptı

Tünelde araba yandı!

Torununu balkondan iterek düşüren babaanne tutuklandı

Hayriye Güllü Vefat Etti

Ordu'da "ÇEMBER-22" operasyonu

Ordu’da 371 Kaçakçılık ve Organize Suç, 947 Uyuşturucu Operasyonu…

Ordu’da 95 bin 941 sürücüye işlem yapıldı!

Ünye’de bir kişi silahla yaralandı

Kahverengi Kokarca’ya Karşı Yürütülen Mücadele Değerlendirildi

Ordu’da Ak Parti Çaybaşı İlçe Başkanı İstifa Etti

2024’ün İlk 8 Aylık Güvenlik, Asayiş ve Trafik Durumu Değerlendirildi

ÜNYE NİN KIZLARI SÜPER LİGE GALİBİYETLE BAŞLADI

Yükleniyor

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

ORDU İL JANDARMA’DAN UYUŞTURUCUYA VE KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

3 KİLO UYUŞTURUCU İLE ÜNYE GİRİŞİNDE YAKALANDILAR!...

DURDURULAN OTOBÜSTEN 786 GR BONZAİ ÇIKTI

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1