• BIST 100

    9758,14%1,89
  • DOLAR

    34,06% -0,05
  • EURO

    37,89% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2814,76% -0,03
  • Ç. ALTIN

    4578,81% 0,00

AK Parti’den STK’lara çağrı!

AK Parti Genel Merkezi’nin organize ettiği 81 il de gerçekleştirilen "Türkiye Buluşmaları" programı kapsamında Ünye’ye gelen AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, toplumu bilgilendirmek için STK’lara çağrı yaptı

Gündem 13.09.2024 17:36:00 0
AK Parti’den STK’lara çağrı!

Ordu’nun 19 ilçesinde düzenlenen program kapsamında Ünye’ye gelen Milletvekili Elmas, İstişare Toplantısında partililerin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi.

STK’ların özellikle sosyal medya konusunda bilgilendirme ve halkı uyandırma anlamında önemli olduğunu vurgulayan Elmas, “STK’lar üzerinden biz yeniden gönül seferberliği yapmak zorundayız.”diyerek STK’ların toplumun hafızası ve dinamik gücü olduğunu vurguladı.

AK Parti Genel Merkezi’nin organize ettiği ve 81 il de gerçekleştirilen "Türkiye Buluşmaları" programı başladı. 

Program kapsamında AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas Ünye’ye geldi. 

Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen istişare toplantısına Prof. Dr. Nazım Elmas, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, AK Parti Ünye Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu, STK’lar, partililer ve basın mensupları katıldı.


-Milletvekili Elmas: Bir STK’ya başkan olan, üye olan, yönetim kurulunda olanları kutluyorum -

Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Sivil Toplum Kuruluş temsilciliğinin gönül işi olduğunu ve bu işe gönül verenleri kutlayarak, şunları söyledi:

“Giresun’da 15 yıl bir vakfın başkanlığını yaptım. Onun tadını, uğraşmanın güzelliğini içimde yaşıyorum. Öylesine bir duygu ki; hiç bir şey beklemiyorsunuz, çünkü bir çıkarınız yok.  Ve sizden gidiyor; hem zaman olarak, hem de maddi olarak. Aldığınız haz bütün işlerden çok daha büyük, çok daha yüce. Öncelikle bir STK’ya başkan olan, üye olan, yönetim kurulunda olan bütün kardeşlerimi kutluyorum. Onlara minnetle şükranlarımı sunuyorum. 

Bir STK’nın başında olmak sevda işi, insanlara faydalı olmak, insanlık için bir şey yapmak. Herkesin kendi menfaatini çekiştirdiği, kendi menfaatini bir yerlere doğru götürmeye çalıştığı zamanlarda bir derneğin başkanı, kulübü başkanı, bakıyorsunuz işini, gücünü, mesaisini insanlık adına, toplum adına bir takım işlere adamış ve yürümüş, devam etmiş. Bu herkese nasip olmuyor, bu güzel nasibin bu güzel görevi hakkıyla yapan tüm kardeşlerimize selam olsun.

-“Her türlü çıkar düşünmeden yapılan işler STK’nın işleridir-“

İnsanlar içinde iki tane zümre var; biri toplum için çalışan fedakarlık yapan, STK’ların içerisinde görev alan ve bu görev esnasında insanlığa mutlaka bir damla katkı sağlar. Birde başka bir grup var ki bir türlü insanlığa faydası dokunmayan. 

Toplum yararına hayatının bir dönemini yaşamış insanları değerli, önemli ve hakikaten takdir edilen daha sonra ki nesillerde minnet ve şükranla anılacak olan, anılmayı hak eden bir kimlik olarak görüyorum. STK’lar üzerinden bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kültürle, sanatla, sporla, müzikle insanlık adına yapılan her türlü çıkar düşünmeden yapılan işler STK’nın işleridir. Ama STK aslında bir şey daha gerçekleştiriyor. Toplum içinde ki şeyleri yerine oturtmaya ve bir şeyleri istemeye teşvik ediyorlar. Bunlara baktığımızda STK’ların toplum içinde ne kadar önemli bir unsur olduğunu görmeliyiz. Bir STK’ya üye değilsin niye yaşıyorsun bu dünyada Sanattan, spordan, siyasetten mutlaka senin ilgi alanına giren bir yer vardır. Oraların ucundan biraz tutacaksın. Topluma sabah 8 akşam 5 mesaisi dışında bir şeyler daha vereceksin. 

-“STK’lar üzerinden yeniden gönül seferberliği yapmak zorundayız” -

STK’ların çok rahat bulunduğu, çalıştığı ortamda biz bunun kıymetini bilmek gibi bir noktadayız.  Bu hürriyet ortamını sağlayan siyasi iktidarın adı AK Parti, bende onun milletvekiliyim. Bütün bu geldiğimiz sürecin bedeli ve inancından, zihniyetinden dolayı ötelenen, dışlanan bir dönemden bugünkü döneme geldik. İnsanı olmayan her şeyin yavaş yavaş uzaklaştırıldığı ve insanca bir hayatın yaşanmasına vesile olan bir parti iktidarının üyesiyim. Bütün bunlarda tabi ki AK Parti teşkilatlarının katkısı var. STK’ları özellikle sosyal medya konusunda bilgilendirmesini, uyandırmasını istiyoruz. Aile yoksa millet yok, aile yoksa devlet yok, ülke de yok, bu konu çok önemli. STK’lar üzerinden biz yeniden gönül seferberliği yapmak zorundayız. Sevgi, merhamet, helal, haram, büyük, küçük, saygı, sevgi dediğimiz toplumuzun kavramlarını yeniden yaşamak zorundayız. Eğer bir insan bu kavramları bilmiyorsa o toplum yavaş yavaş çürümeye başlamıştır. STK’lar toplumun hafızası, dinamik gücü, biz her kavramdan kendi kelimelerimizle hayatımızı sürdürüp ileriye dönük çalışmaları yaptığımız takdir de herhangi bir zarar söz konu olmayacak.”

 

-Başkan Tavlı: Kültür Merkezi 2025’te hazır -

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti’nin davası içinde hizmet etmek adına şehre katkı sağlamaya gayret gösterdiğini ifade ederek, “Özellikle 2019 yılından bu yana yerel yönetimde sizlerin destekleriyle temsilcisi olduğumuz Ünye’de önemli meselelere hep birlikte el ele vererek, şehrimizi belirli bir noktaya taşıdık.” dedi. 

Başkan Tavlı, Ünye’de yapılan yatırımların son durumunu değerlendirdiği açıklamasında şunları kaydetti:

“Mesela 40 yıllık bir OSB meselesi vardı, oradan alınıyordu başka yere konuluyordu. Geçenlerde OSB’nin bulunduğu bölgeden geçerken o gece aydınlatma ışıklarının yandığında fabrikaların orada yükselişini görmek ki o mutluluğumu size ifade edemem. Ne bir arsam var, ne bir fabrikam var ama Ünye’nin istihdamına ve ekonominin gelişimine katkı sunacak 40 yıllık hayali orada gerçekleştiğine şahit olmak beni ziyadesiyle mutlu etmişti. Sosyal belediyecilik anlamında yaptığımız çalışmalar neticesinde Karadeniz’de en çok sosyal tesisleriyle hemşerilerine ve gelen misafirlerine hizmet veren bir belediyeciliği de hayata geçirdiğimizden dolayı da mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Şu anki başkanımız Hilmi Güler’in Enerji Bakanlığı  döneminde 2007 yılından 2019 yılına kadar toplamda şehrin doğalgaz ulaşım seviyesi yüzde 15’di. Bugün geldiğimiz nokta da yüzde 95. Aynı zamanda alt yapı çalışmaları ve bununla birlikte üst yapı çalışmalarının yürütülmesi tamamlandı. Bunun yanı sıra Kültür Merkezi’nin bir sürü hikayesi vardı. Mahmut Özer Bakanımızın destekleriyle bir kaynak aktarılarak bugünkü hale dönüşmesine vesile oldu. Aynı zamanda sosyal sportif faaliyetler için gençlerimiz için kültürel ve sanatsal faaliyetleri icra edecekleri Kültür Merkezimizi 2025’in çeyreğinde şehrimize kazandıracağız. Akkuş Niksar Yolu hakkında yapılacak işlerin devam ediyor olması bizleri çok mutlu ediyor.”

-Alparslan: AK Parti birçok güzel hamleler gerçekleştirdi-

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, 90lı yıllarda Türkiye’de siyasi, ekonomik kriz, terörün hat safhaya geldiği noktada AK Parti’nin bir halk hareketi olarak doğduğunu, o hareketin sonucunda 23 yıllık bir hikâye yazdıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

-“Dünyada önümüzde ki yüzyıla Türkler damgasını vuracak” -

“23 yıllık hikâyenin 22 yılında ekonomiden, sağlığa, ulaşımdan, savunma sanayisine birçok noktada çok güzel hamleler gerçekleşmiştir. Biz inanıyoruz ki Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye yüzyılına olacağına kanaatimizi belirtiyor ve tüm dünyada önümüzde ki yüzyıla Türkler damgasını vuracak.”  

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, kent buluşmalarının amacının farklı ilçe ve illerde milletvekillerinin sahaya inip, esnafıyla, çiftçisiyle memuruyla, her vatandaşımıza dokunarak onların fikirlerini alıp, onların fikirleri doğrultusunda yeni Türkiye Yüzyılını oluştururken bu fikirleri hayata geçirmek olduğunu söyledi. 

-STK’lar soru yöneltti -

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından soru cevap bölümüne geçilerek katılım sağlayan oda Başkanları ve vatandaşlar Milletvekili Elmas’a sorular sordu.

Ünye Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Kumaş, TMO’nun fındık ödemelerine ilişkin herhangi bir çalışması olup olmadığını sorması üzerine Vekil Elmas, 12 Eylül 2024 itibarıyla TMO’nun fındık ödemelerine başladığını ve ödemelerin 3 hafta içinde tamamlanacağını açıkladı. Ayrıca, ödemelerin daha erken yapılması için Bakan ile görüşeceğini belirtti.

Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, fındıkta yaşanan kokarca sorununa dikkat çekerek, bu sorunun ülke ekonomisine zarar verdiğini, hükümetin bu konuda ki çalışmasını sordu. 

 Vekil Elmas, kokarca sorununu iki toplantının gündeminde olduğunu ve bölgedeki müdürlüklerin talimatlarının ile bakanlığın çalışmalarının planlandığını belirtti. Ayrıca, bir grup milletvekili arkadaşının ziraat mensuplarıyla toplantılar yaptığını, yerli ekipman destekleri ve ilaçlar sağlandığını vurguladı. Bu ilaçların zamanında ve doğru şekilde kullanılmasının önemine değindi ve Ünye Belediyesi’nin de bu çalışmalara dahil olduğunu ifade ederek, sorunun toplumsal bir bela olduğunu belirtti.

Toplantı soru cevap ve sohbet şeklinde sona erdi. 

 

ÜNYE MEDYA TV

 


Fatma Kaya vefat etti

Ordu'da kaza: 2'si bebek, 5 yaralı

Şiddetli Yağış ve Fırtınaya Karşı Dikkatli Olun!

BÖLGENİN EN BÜYÜK DEVLET ANAOKULU AÇILDI

Hamdi Fındık vefat etti

OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM

Otel Odasında Acı Son

AK Parti’den STK’lara çağrı!

Vali Erol: Mevlid Kandili birlik ve beraberliğimize vesile olsun

Ordu’da kaçakçılık operasyonu

Ordu ve Giresun’da hissedilen deprem!

Ünye’de kaçak tütün operasyonları…

Ordu’da uyuşturucuya göz açtırılmıyor!

Ordu'da "MERCEK-25" operasyonu

Zincirleme trafik kazası; 1’i ağır 5 yaralı

BAŞKAN TAVLI, “PEYGAMBERİMİZİN HAYATINI REHBER EDİNMELİYİZ”

Eğitimde Servis krizi

"Bugünün ve Yarının Çocuklarının Dostu Ünye" projesi tanıtıldı.

Vali Erol, Ünye’de ÇED incelemesi yaptı

Tünelde araba yandı!

Torununu balkondan iterek düşüren babaanne tutuklandı

Hayriye Güllü Vefat Etti

Ordu'da "ÇEMBER-22" operasyonu

Ordu’da 371 Kaçakçılık ve Organize Suç, 947 Uyuşturucu Operasyonu…

Ordu’da 95 bin 941 sürücüye işlem yapıldı!

Ünye’de bir kişi silahla yaralandı

Kahverengi Kokarca’ya Karşı Yürütülen Mücadele Değerlendirildi

Ordu’da Ak Parti Çaybaşı İlçe Başkanı İstifa Etti

2024’ün İlk 8 Aylık Güvenlik, Asayiş ve Trafik Durumu Değerlendirildi

ÜNYE NİN KIZLARI SÜPER LİGE GALİBİYETLE BAŞLADI

Yükleniyor

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

ORDU İL JANDARMA’DAN UYUŞTURUCUYA VE KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

3 KİLO UYUŞTURUCU İLE ÜNYE GİRİŞİNDE YAKALANDILAR!...

DURDURULAN OTOBÜSTEN 786 GR BONZAİ ÇIKTI

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1