Tarih: 03.09.2024 16:13

Ani sel ve su baskınlarına dikkat!

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, Ordu’nun iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar görülecek. Özellikle öğleden sonra etkisini artırması beklenen yağışlar, bölgede yaşayan vatandaşlar için tehlike oluşturabilir. MGM, vatandaşları ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli olmaya çağırıyor. Ayrıca, yağış anında yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar da bekleniyor.

Ordu genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Bölgede rüzgarın kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor. Bu nedenle, özellikle açık alanlarda bulunan vatandaşların rüzgarın etkisiyle uçabilecek nesnelere karşı dikkatli olmaları öneriliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’in bazı bölgeleri için 'sarı' kodlu uyarı yayımladı. Ordu’da da etkili olması beklenen bu uyarı, hava durumunun potansiyel tehlike taşıdığı anlamına geliyor. 'Sarı' kodlu uyarı, beklenen meteorolojik olayların olağandışı olmamakla birlikte etkilenebilecek faaliyetler için dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —