• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

BAŞKAN ALTUN “OSKİ‘DE MOBİNG UYGULAYANLARI DELİLLERİ İLE BİRLİKTE MAHKEMEYE ŞİKAYET ETTİK’’

Yeni yayın döneminde Ünye Medya Ajans'ta her hafta Cuma günleri yayınlanacak olan Murat Erkuş’un Sunduğu Yerel Gündem Programının ilk konuğu Belediye-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun oldu.

Siyaset 9.10.2023 19:39:00 0
BAŞKAN ALTUN “OSKİ‘DE MOBİNG UYGULAYANLARI DELİLLERİ İLE BİRLİKTE MAHKEMEYE ŞİKAYET ETTİK’’

Belediye-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun katıldığı ‘’Yerel Gündem’’ programında, OSKİ ( Ordu Su Kanalizasyon İdaresi) de Çalışan belediye iş sendikasını tercih edenlerin Mobbing’e maruz kaldıklarını belirterek mobing uygulayanları Delilleri ile birlikte mahkemeye şikayet ederek dava açtıklarını belirtti.

 ASIL AMAÇ İŞCİNİN HAKKINI KORUYUP GÖZETMEK”

“Sendikaların asıl amacı işçinin haklı menfaatini koruyup gözetmek noktasında çalışmaları gerekir.’’ Diyen Belediye İş Sendikası Ordu İl Başkanı Kadir Altun OSKİ Çalışanlarının sendikalarını tercih etme sürelerinde baskıya uğradığını Belediye İŞ Sendikasını Seçenlerin Mobbing e uğradığını birçoğunun iş yerlerinin çalışma şekillerinin değiştirildiğini ve diğer sendikaya geri dönmeleri konusunda zorlandığını belirtti.

 

 “İŞVERENLE ORTAK ÇALIŞARAK ÇALIŞANLARA BASKI UYGULADILAR”

Yarın söylediğimiz kelimeler insanların önüne geliyor. Çünkü muhatap olduğunuz insanlar kurum devam ettiği sürece ve bu kurumda çalıştığı sürede burada sendikalar var oluyor. Sendikalar onları unutmuyorlar o arkadaşlar zaman tercihleri kullanıldığı 3 yıl boyunda mağduriyetlikleri’nin arkasından bugün tercihlerini başka bir sendika üzerinde kullandılar ama gelinen noktada şu var şimdi bu tercihlerini kullanırken az önce söylediğim gibi ana yasanın 51’inci maddesi insanların özgür idaresiyle bir sendikayı tercih edip ya da tercih etmemek istifa etmek bu noktada işte işverenimiz devreye girdi. Diğer sendikanın ülkenin her tarafında yaptığı gibi işverenle beraber ortak çalışarak bu arkadaşlarımız tercih noktasında baskı uyguladılar.

“600’E YAKIN KİŞİ SENDİKASINI DEĞİŞTİRDİ”

Biz burada örgütlenme sürecini Ağustosun 7’sinde resmî olarak başlattık ve yani sırasıyla toplu sözleşmeden sonra başladı. Arkadaşlar yetki zamanı geldiği için tercihlerimizi bir şekilde bu zamanda kullandılar ve bizi OSKİ’ de yetki sürecinde 701 tane arkadaşımız vardı. O süreçte arkadaşlarımızın 600’e yakını sendikasını değiştirerek Belediye sendikasını tercih ettiler. Süreç bu noktada ilerlerse sadece OSKİ kanadında değil Ordu Büyük Şehir kanadında çalışan 1700 tane arkadaşımız var ve bu 1700 arkadaşlarımızda tercihlerini kullanmaya başladılar.

“3 GÜNDE SENDİKAYA ÜYE OLANLAR TERCİHLERİNİ NASIL DEĞİŞTİRDİLER”

İş yerinde baskılar başladıktan sonra arkadaşlarımız baskı ve tehditle sendikayı terk ederek istifa etmeye başladılar. Şimdi söylediğiniz gibi işverenle görüştüm bu kurum sahibinde bu kurumun başında olan yetkili kişilerle görüştüm bana şunu söylediler yani bundan 3 gün önce bu insanlar sizin sendikanızdan gelirken bir baskı yoktu da şimdi siz geldiniz Kadir başkan neden baskı olduğunu ima ediyorsun dedi. Cevap olarak dedim ki kesinlikle doğru söylüyorsunuz dedim evet haklısınız bu insanlar bizi neden tercih ettiler aldıkları ücretler çalışma koşulları sendikayla olan diyalogları ekonomik ya da sosyal hiç fark etmez bu sıkıntılar 3 günde nasıl değişmişte işte 15 günde üye olan insanlar 3 günde tercihlerini tekrar geri dönmüşler dedim. Bu noktada cevap veremediler.

Sonra bu sefer fili olarak süreç ilerlemeye başladı işveren açısından arkadaşları ilk önce toplantı yaparak tabiri caiz ise  aba  altından soba göstermeye çalıştılar.

ÜNYE’DE 2 ŞEFLİ OLAN BİR KANALİZASYON BİR SU ARZA EKİBİ VAR ŞEF ARKADAŞLARIMIZI GÖREV YERLERİNDEN ALDILAR

Arkadaşlar bunun karşılığında cevapları verdiler bunların anayasal bir hak olduğunu söylediler süreç bir noktada bir yere kadar geldi. Bu sefer işveren eyleme geçti en basit örneği bugün Ünye’de 2 şefli olan bir kanalizasyon bir su arza ekibi var şef arkadaşlarımızı görev yerlerinden aldılar. İşveren bugün çıksın desin ki biz bu arkadaşları bu süreçte alarak su kanal ve su kanalizasyon arızasının artımalar bölgesine verdi, verebilir işverenin böyle bir hakkı var. Şunu soralım bu arkadaşlarımızdan hangisi işini yapmamış hangisi sorumluluğun dışına çıkmış hangisi ile ilgili bir huysuzluk olmuş hangisinin geçmişinde yaptığı işle ilgili tutanağı ya da bir yüz kızartıcı suçu olmuş.

 İnsanların dünya görüşü dini ili ırkı ne görmüşlerde sendikası işvereni neyle bağlamışsa arkadaşlarımızın tercih noktasında baskı yapmışlar yerlerini değiştirmişler.” İfadelerini, kullandı.

 

52 Orduspor Evinde 2-0 Mağlup Oldu, Bozokspor Üst Sıralara Yükseldi

Fatsa'da Kamyon ve Kamyonet Çarpıştı: 2 Ton Fındık Yola Saçıldı

Ünye Kalesi: 2500 Yıllık Tarihi, Dehlizleri, Kaya Mezarları ve Dünyada Tek Raylı Sistemi ile Eşsiz Bir Miras

Ünye’de “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” Etkinliği

İYİ Parti'den ORBEL'e Sert Sorular: Maden İçin Bu Acele Niye?

Ordu'da STK'lar İsrail ve ABD'ye Tepki Gösterdi

Hüseyin Tavlı Muhtarlarla Sahada: Talepler Yerinde Dinleniyor

Orduspor 1967, Bulancak Maçında Ligi Kurtarmak İstiyor

TİTİZ FATSA 'DAN SESLENDİ 'TOPRAĞIN ÜSTÜ ALTINDAN DEĞERLİ''

Ordu’da Eğitim Sen ile Sosyal-İş Arasında TİS Krizi: Çalışanlar Grevde

Ünye'de Genç Kızlar Halter Türkiye Birinciliği Başlıyor

Ordu’da Çölyak Hastalarına Büyük Destek: Glütensiz Gıdalar Ücretsiz Kapıya Kadar Ulaşıyor

Altınordu Buz Pateni Pisti Sezonu 30 Bin Ziyaretçiyle Tamamladı

Ordu'da Hükümet Caddesi Trafiğe Kapanıyor

Yorum yok...

Turnasuyu Kordon Park’ta 2. Etapta Sona Doğru: Yaz Aylarına Yetiştirilecek

Milliler Romanya'yı 1-0 Yenerek Finale Yükseldi

Ordu'da Çöp Krizi: AFAD ve Sağlık Raporları ile Çevre Müdürlüğü Raporu Çelişiyor

Fatsa'da Sahile Vuran İHA'da Patlayıcı Bulunmadı

Ünye’ye Gurur: Arif Nihat Asya Kız MTAL Öğrencisi İl İkincisi Oldu

Ordu Tabip Odası’nda Seçim Hareketliliği: Uzm. Dr. Ali Coşkun Adaylığını Duyurdu

Kabadüz'de 19 Muhtar Madene Karşı Birleşti

Altınordu'da Yaşlılara Dijital Okuryazarlık Semineri

Altınordu'da Mahalle Yolu Sorunu İş Birliğiyle Çözüldü

Fatsa Belediyesi SGK'ya Devrettiği Eski Binasını Geri Aldı

Ünye Kadın Futbol Kulübü’nden Tesisleşme Atağı: İki Yeni Halı Saha Geliyor

“Mustafa Hamarat ve İbrahim Ufuk Kaynak 'dan Ünye–Akkuş Yolu İçin Bakanlık Hamlesi”

“CHP Ünye Sahada: Gürecülü ve İpekyolu’nda Esnaf Ziyareti”

Ordu'da Dolmuş Ücretlerine Zam Yok, Ücretsiz Binişler Kısıtlanabilir

Ordu’da Karayolu Yatırımlarında Son Durum: Hedef 2027, Çalışmalar Sürüyor

Yükleniyor

loading

Ordu’da Eğitim Sen ile Sosyal-İş Arasında TİS Krizi: Çalışanlar Grevde

Ordu'da Hükümet Caddesi Trafiğe Kapanıyor

Yorum yok...

Milliler Romanya'yı 1-0 Yenerek Finale Yükseldi

Ordu'da Çöp Krizi: AFAD ve Sağlık Raporları ile Çevre Müdürlüğü Raporu Çelişiyor

Kabadüz'de 19 Muhtar Madene Karşı Birleşti

Fatsa Belediyesi SGK'ya Devrettiği Eski Binasını Geri Aldı

Ordu’da Karayolu Yatırımlarında Son Durum: Hedef 2027, Çalışmalar Sürüyor

Kılıçlı Yemin Davası: Teğmen Ebru Eroğlu'nun İhracı Onandı

Fatsa’da Ulaşım Atağı: Bucaklı Bağlantı Yolu Modernleşiyor

Ünye’ye Gurur: Arif Nihat Asya Kız MTAL Öğrencisi İl İkincisi Oldu

Ünye’nin Gururu Genç Şefler: Hırvatistan’dan 12 Madalya ile Döndüler

ORDU’DA 60 YAŞ ÜSTÜNE ÜNİVERSİTE FIRSATI! KAYITLAR BAŞLADI, SON TARİH 27 MART

Minik Kalplerden Vatan Sevgisi Ünye’de Minik Öğrenciler Bayrak Sergisi Açtı

Ünye’de ODAK ‘tan Ramazan Geleneği: Öğrenciler ve Öğretmenler İftar Sofrasında

ORDU’DA LİSELİLER MÜNAZARA ARENASINDA: 130 OKUL KATILDI, KAZANANLARA PARA ÖDÜLÜ

Ordu'da Hayat Boyu Öğrenme: Anne ve 3. Yaş Üniversiteleri Kuruluyor

AKKUŞ 'TA OKULLARA KAR TATİLİ

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÇOCUKLARINA Ünye BİLSEK TEN DESTEK

Ordu Öğrencileri TÜBİTAK'ta Bölge Birincisi Oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17