• BIST 100

    10044,27%0,96
  • DOLAR

    39,86% 0,14
  • EURO

    47,11% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4292,13% 1,52
  • Ç. ALTIN

    6838,16% 2,91

EMEP, “AÇLIĞI ve YOKSULLUĞU GİZLEYEMEYECEKSİNİZ.”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, iktidarın işçi ve emekçilerin yaşadığı mağduriyeti gizlemek için çözümsüz önerileri dillendirdiğini vurgulayarak, “En son olay olan teğmenlere yönelik saldırı da bu oyunun parçası.” dedi.

Siyaset 20.11.2024 11:12:00 0
EMEP, “AÇLIĞI ve YOKSULLUĞU GİZLEYEMEYECEKSİNİZ.”

Yapılan anketlerde de ülkenin ana sorununun ekonomi olduğu ortaya çıkarken iktidar gündem değiştirmeye çalışıyor, diyen Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, “İktidar çözümden uzak önerileriyle Kürt sorununu gündem yaptı ancak arkasından kayyım atamalarıyla demokrasi karşıtı uygulamalarının devam edeceğini gösterdi. Mezuniyet töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye yemin eden teğmenler üzerinden korku salmaya devam etti. Sorunların tartışılması ve çözüm bulunması yerine anlamı olmayan soruşturmalarla toplumu bölmeye çalışmaktalar. Yetmedi, Milli Eğitim Bakanının laiklik konusunda yaptığı konuşmayı da bir senaryo olarak değerlendirmek gerekiyor. AKP iktidarının laikliğin kırıntılarına bile tahammülü olmadığına tanığız. Yaşanmamışlıkları yaşanmış, söylenmemişleri söylenmiş gibi dillendirmek de bir algı operasyonudur. Gericiliğe karşı devlet laikliğiyle yanıt verilemeyeceğini bir kez daha gördük. Demokratik yaşam için laiklik olmazsa olmazdır. Bunların bütçe görüşmeleri ve asgari ücret tartışmaları sırasında gündem yapılması boşuna değil. İşçileri ve emekçileri bölerek; işleri, ekmekleri, özgürlükleri için birlikte mücadele etmelerini önlemek istemekteler.” dedi.

 

 

Atanmışlar seçilmişlerin üzerinde olamaz

 

Cumhurbaşkanı hükümet sisteminin ne olduğunun da ortaya çıktığı bütçe görüşmelerinde halkı yoksullaştırma politikalarına tanık oluruz diyen Uzun, “Bütçeyi atanmışlar hazırlıyor, seçilmişlere onaylattırıyorlar. Halkın gereksinimlerinin göz ardı edildiği bütçe taslağı iktidarın çoğunluk gücüyle tüm eleştirilere rağmen komisyonlardan değişiklik yapılmadan geçiriliyor. Meclise geldiğinde de değişen bir şey olmayacak. Yani yeni sistemde milletvekillerin ancak saraydan geleni onaylamakla görevli hale getirildi. Bunu bilerek haklarımız için mücadeleyi işyerlerinde, sokaklarda vermek zorundayız.” dedi.

 

 

Bütçe ve asgari ücret için ses yükseltilmeli

 

Tartışılan tüm konularda sözümüz var diyen Uzun, “Gündemi değiştirmek için konuşulan Kürt sorunu, laiklik gibi konularda da sözümüz var. Ancak bunları söylerken bugünün ana konusu olan önemli iki toplu sözleşmeyi gündemden düşürülmesine izin vermeyeceğiz. Bütçe ve asgari ücret önemli görüşmeler. Bunları işçi ve emekçilerin gündeminden düşürülmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

 

 

Vergide adalet yaşanabilir ücret

 

Uzun, anketlerde ülkeden ana sorunun ekonomi olduğuna dikkat çekerek, “Ülkede her gün gündem değiştiriyor. Ancak değişmeyen tek sorun açlık ve yoksulluk. 2025 yılı için hazırlana bütçe ve Aralık ayında görüşülmeye başlanacak 2025 yılı asgari ücretin belirlenmesi çok önemli. Diğer sorunlar tartışılırken bunların unutulmasına izin vermeyeceğiz. Vergide adalet yani çok kazanandan çok, az kazanandan az verdi alınması; dolaylı vergilerin kaldırılması; asgari ücretin yaşanabilir olması, kamu emekçilerin ve emeklilerin de yoksulluktan kurtulmalarının sağlanması temel politika olmalıdır. Bu konuda birleşik mücadele için olanaklar zorlanmalı, sesimizi yükseltmeliyiz. Emek Partisi olarak mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

 

ÜNYE MEDYA TV

Seyir Halindeki Otomobil Alev Aldı: Yangın Büyümeden Söndürüldü

ÜNYE’DE 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

TÜREDİ VE AKSOY AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

BAHRİ YILMAZ VEFAT ETTİ

RECEP TÜRKOĞLU VEFAT ETTİ

Ordu’da Siyaset Düğünle Şekillendi: Elif ve Aytuğ’un Masalsı Gecesi

ÖMER ATEŞ VEFAT ETTİ

GELİNİN ANNESİ KAZADA HAYATINI KAYBETTİ, 2 KİŞİ AĞIR YARALANDI

1 HAFTADA 2 BİNDEN FAZLA SÜRÜCÜYE CEZA!

ORDU’DA UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK; 6 GÜNDE 12 OPERASYON

Ünye Emniyeti Zehire Geçit Vermiyor: 23 Gözaltı, 11 Tutuklama!

NURİ MEHEL VEFAT ETTİ

EMİNE BALCI VEFAT ETTİ

MUSTAFA AĞACA VEFAT ETTİ

TALİP BABUÇOĞLU VEFAT ETTİ

FATMA KARAMANLI VEFAT ETTİ

GÖLEVİ KAFE VE RESTORAN HİZMETE AÇILIYOR

67 Kazada, 96 Yaralı

Ordu'da Uyuşturucuya Çok Sayıda Gözaltı

Ünye’de Emniyet Kemeri Kullanımı Rekor Seviyeye Ulaştı

İNŞAATTAN DÜŞEN AKKUŞLU GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

ADEM AYDOĞDU VEFAT ETTİ

ÇAKIR ŞAHİN VEFAT ETTİ

Altınordu’da Feci Kaza: İşçi 4. Kattan Düştü

YENİ KADINLAR PLAJI VE AÇIK YÜZME HAVUZU AÇILDI

CEMAL EREN VEFAT ETTİ

AHMET SELİM TUNCER İÇİN MEYDANDA TÖREN DÜZENLENDİ

YENİ KADINLAR PLAJI VE AÇIK YÜZME HAVUZU AÇILIYOR

Ünye Yunus Emre Tüneli’nin Sağ Tüpünde Çalışmalara Başlanacak

HAVVA YAVAN VEFAT ETTİ

Yükleniyor

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

ORDU İL JANDARMA’DAN UYUŞTURUCUYA VE KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

3 KİLO UYUŞTURUCU İLE ÜNYE GİRİŞİNDE YAKALANDILAR!...

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2