16029,91%1,38
43,99% 0,08
51,25% 0,08
7303,18% 0,63
11906,81% -0,68
Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde Fatsa’da yapımına başlanan Yumurta Üretim Tesisi, Yarka Üretim Tesisi ve Damızlık Düve Yetiştirme Merkezi, bölgeyi önemli bir üretim merkezine dönüştürmeye hazırlanıyor.
Toplam 4 bin 326 metrekare kapalı alana sahip olacak tesislerde yılda 145 bin adet yumurta yarkası, 8 milyon adet konvansiyonel yumurta ve devir sistemiyle birlikte yaklaşık 750 baş safkan büyükbaş hayvan üretimi planlanıyor. Modern teknolojiyle donatılan tesislerin hem üreticilere hem de şehir ekonomisine önemli katkı sunması hedefleniyor.
Beyaz Et ve Büyükbaşta Yeni Döne
Başkan Güler, yapımı süren tesislerin yanı sıra 10 bin civciv kapasiteli Kaz Üretimi ve Kuluçkahane Tesisi ile 200 bin yumurta kapasiteli Bıldırcın Üretim Tesisi’nde de incelemelerde bulundu. Çalışmaların yaklaşık üç ay içinde tamamlanacağını belirten Güler, Ordu’nun yumurta, beyaz et ve büyükbaş hayvancılıkta Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri olacağını ifade etti.
“Fatsa Bir Üretim Kampüsüne Dönüşüyor”
Fatsa’yı tarımsal ve hayvansal üretim havzası haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Güler, kurulacak yapının entegre bir üretim modeli sunacağını vurguladı. Yarka üretiminden düve yetiştiriciliğine kadar geniş bir yelpazede planlanan sistemin, yem üretimiyle de entegre şekilde kurgulandığını ifade etti.
Modern ve Entegre Altyapı
Proje kapsamında yumurta ve yarka üretimi için iki ayrı, her biri 1.073 metrekare büyüklüğünde tesis inşa ediliyor. Damızlık Düve Yetiştirme Merkezi’nde ise 2.186 metrekarelik ana hizmet binasının yanı sıra gübre çukuru, su deposu, foseptik ve yağmur suyu hasat deposu gibi destek birimleri yer alacak.
Tamamlandığında Fatsa’daki bu üretim kampüsü; yumurta, beyaz et ve büyükbaş hayvancılığı aynı çatı altında buluşturan yapısıyla bölge ekonomisine ivme kazandıracak ve Ordu’yu tarım ve hayvancılıkta daha güçlü bir konuma taşıyacak.