-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
GENÇ KIZ YURT ASANSÖRÜNDE HAYATINI KAYBETTİ
Aydın ilinin efeler ilçesinde bulunan Işıklı kız yurdunda öğrencilerin bindiği asansör yükü kaldıramayınca kaydı. Paniğe kapılarak çıkmaya çalışan Zeren Ertaş, asansör kabini ile duvar arasında sıkışarak hayatını kaybetti.
Efeler'deki Işıklı Kız Yurdu’nda gece meydana gelen asansör faciasında Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4.Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti.Ertaş'ın bir kaç ay önce sosyal medyada paylaştığı fotoğrafta asansör aynasında yazan"Sadece Ölüler Görür"yazısı dikkat çekti. Görgü tanıklarının ifadesine göre yurdun 6'ıncı katında 15 kişilik asansöre bir grup öğrenci bindi.
Yurt binasındaki 15 kişilik iki asansörden birinin arızalı olduğu, çalışan tek asansörün de sıkıntılı olduğuyla ilgili öğrencilerin daha önce yönetime defalarca şikayette bulunduğu, sonuç alamayınca da sosyal medyada paylaştığı ortaya çıktı.
Yurtta kalan bir öğrenci, odasının camından çektiği videoda, “Video almamamız konusunda çok uyarıldık. Sesimizi çıkarmamamızı sağlamaya çalışıyorlar. Günlerdir uyardığımız asansör düştü. Kurtlu yemeklerden sonra canımız da artık tehlikede. Çok uyardık, hepimiz söyledik fakat asansör bir türlü yapılamadı. Yüksek kattan düştüğü söyleniyor. Görüntü almamızı engellemeye çalışıyorlar. Artık bizim sesimizi duyun” diyerek isyan etti.
Aydın Valisi Yakup Canbolat, Işıklı Kız yurdunda yaşanan asansör faciasının ardından kısa bir açıklama yaparak konu ile ilgili soruşturmanın başlatıldığını belirtti.
Canbolat, “15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik. Tüm ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül’de bakımı yapılmış. Ama biz her halükarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz” dedi.
Kız yurdundaki olayı duyan ADÜ'nün diğer yurtlarındaki öğrenciler Işıklı yurdu önüne geldi. “Yönetim istifa”, “KYK susma hakkını savun” sloganları atan öğrencilere polis müdahale etti. Kent meydanında toplanan öğrencilere de polisler TOMA’larla müdahale etti. Bazı öğrencilerin gözaltına alınması tansiyonu daha da yükseltti.
Altınordu'da kaldırım işgallerine ve izinsiz afişlere karşı denetimler sıkılaştı
52 Orduspor Evinde 2-0 Mağlup Oldu, Bozokspor Üst Sıralara Yükseldi
Fatsa'da Kamyon ve Kamyonet Çarpıştı: 2 Ton Fındık Yola Saçıldı
Ünye Kalesi: 2500 Yıllık Tarihi, Dehlizleri, Kaya Mezarları ve Dünyada Tek Raylı Sistemi ile Eşsiz Bir Miras
Ünye’de “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” Etkinliği
İYİ Parti'den ORBEL'e Sert Sorular: Maden İçin Bu Acele Niye?
Ordu'da STK'lar İsrail ve ABD'ye Tepki Gösterdi
Hüseyin Tavlı Muhtarlarla Sahada: Talepler Yerinde Dinleniyor
Orduspor 1967, Bulancak Maçında Ligi Kurtarmak İstiyor
TİTİZ FATSA 'DAN SESLENDİ 'TOPRAĞIN ÜSTÜ ALTINDAN DEĞERLİ''
Ordu’da Eğitim Sen ile Sosyal-İş Arasında TİS Krizi: Çalışanlar Grevde
Ünye'de Genç Kızlar Halter Türkiye Birinciliği Başlıyor
Ordu’da Çölyak Hastalarına Büyük Destek: Glütensiz Gıdalar Ücretsiz Kapıya Kadar Ulaşıyor
Altınordu Buz Pateni Pisti Sezonu 30 Bin Ziyaretçiyle Tamamladı
Ordu'da Hükümet Caddesi Trafiğe Kapanıyor
Yorum yok...
Turnasuyu Kordon Park’ta 2. Etapta Sona Doğru: Yaz Aylarına Yetiştirilecek
Milliler Romanya'yı 1-0 Yenerek Finale Yükseldi
Ordu'da Çöp Krizi: AFAD ve Sağlık Raporları ile Çevre Müdürlüğü Raporu Çelişiyor
Fatsa'da Sahile Vuran İHA'da Patlayıcı Bulunmadı
Ünye’ye Gurur: Arif Nihat Asya Kız MTAL Öğrencisi İl İkincisi Oldu
Ordu Tabip Odası’nda Seçim Hareketliliği: Uzm. Dr. Ali Coşkun Adaylığını Duyurdu
Kabadüz'de 19 Muhtar Madene Karşı Birleşti
Altınordu'da Yaşlılara Dijital Okuryazarlık Semineri
Altınordu'da Mahalle Yolu Sorunu İş Birliğiyle Çözüldü
Fatsa Belediyesi SGK'ya Devrettiği Eski Binasını Geri Aldı
Ünye Kadın Futbol Kulübü’nden Tesisleşme Atağı: İki Yeni Halı Saha Geliyor
“Mustafa Hamarat ve İbrahim Ufuk Kaynak 'dan Ünye–Akkuş Yolu İçin Bakanlık Hamlesi”
“CHP Ünye Sahada: Gürecülü ve İpekyolu’nda Esnaf Ziyareti”
Ordu'da Dolmuş Ücretlerine Zam Yok, Ücretsiz Binişler Kısıtlanabilir
Yükleniyor





