• BIST 100

    10888,02%-0,32
  • DOLAR

    42,40% -0,07
  • EURO

    48,89% -0,02
  • GRAM ALTIN

    5618,23% 1,20
  • Ç. ALTIN

    9195,44% -0,18

GÖKÇEK’E ÜNYE’DEN SERT CEVAP

Ünyeli siyasetçi ve İnşaat Mühendisi Berkay Torunoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Eski Başkanı Melih Gökçek'in Ünye'nin Dünkü Çocukları topluluğunun yer aldığı bir videoyu alaycı bir ifadeyle paylaşmasına tepki gösterdi.

Siyaset 28.03.2025 10:18:00 0
GÖKÇEK’E ÜNYE’DEN SERT CEVAP

GÖKÇEK'İN PAYLAŞIMI BENİ DERİNDEN YARALADI"

Torunoğlu, Gökçek'in 10 Kasım 2015 tarihinde Dolmabahçe Sarayı'nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda Andımızın okunduğu videoya yaptığı yorumun kendisini derinden yaraladığını belirtti. Özellikle paylaşımda yer alan "Bunlar En Zekileri" ifadesinin, dernek üyeleri arasında kendi ailesi ve değer verdiği büyüklerinin de bulunması nedeniyle kendisini üzdüğünü ifade etti. Torunoğlu, "Benim rahmetli babam, sevgili annem ve birçok değer verdiğim büyüğüm o derneğin üyesi. Paylaşımın üzerindeki 'Bunlar En Zekileri' cümlesi beni derinden yaraladı." dedi.

 

"GÖKÇEK KİN VE NEFRET GÜDÜSÜYLE HAREKET EDİYOR"

Torunoğlu, Gökçek'in dernek üyelerinin eğitim düzeylerini, sosyal çevrelerini ve toplumdaki konumlarını bilmeden "seviyesiz" kelimeler sarf etmesini kınadı.

Torunoğlu, “Çünkü benim rahmetli babam, sevgili annem ve birçok değer verdiğim büyüğüm o derneğin üyesi. Belki Sayın Erdoğan tarafından siyasetin tozlu raflarında unutulduğu için; zamanında Sayın Cumhurbaşkanımızın da ufak bir serzenişte bulunduğu organizasyonu gündemine alarak, Tayyip beye kendince selam göndermiş olabilir. Fakat kim olduklarını hakkında fikir sahibi olmadığı, eğitim düzeylerini, sosyal çevrelerini, toplumda ki konumlarını hiç bilmediği, ailelerini tanımadığı insanlarla ilgili gayet seviyesiz, sadece düşük kelime dağarcığına sahip olduğu için kendini ifade konusunda zorluk yaşayan, özellikle kin ve nefret güdüsü ile hareket eden insanların kullanacağı kelimeleri sarf etmesini kınıyorum. Uzun süre bu güzel ülkenin başkentini yönetmiş bir şahsiyetin; bu tarz polemikleri başlatmak bir yana dursun, içinde yer almasını dahi yadırgıyorum.” İfadelerini kullandı.

 

"ÜNYE'NİN DÜNKÜ ÇOCUKLARI DERNEĞİ TOPLUMUN HER KESİMİNİ KUCAKLIYOR"

Torunoğlu, Gökçek'in "çirkin yakıştırmada" bulunduğu Ünye'nin Dünkü Çocukları Derneği'nin, yörenin kültür, sanat, gelenek ve göreneklerini yaşatmayı amaçlayan köklü bir kuruluş olduğunu vurguladı. Derneğin, ulusal bayramların unutulmaya yüz tuttuğu bir dönemde kurulduğunu ve 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi önemli günlerin kutlanmasına öncülük ettiğini belirtti. Torunoğlu, "Ünye'nin Dünkü Çocukları Derneği, toplumun her kesimini kucaklamış köklü bir dernektir." ifadelerini kullandı.

 

"GÖKÇEK'E 'AŞKIN DÜNKÜ ÇOCUKLARI' FİLMİNİ İZLEMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM"

Torunoğlu, Gökçek'e Ünye'nin Dünkü Çocukları Derneği'nden esinlenen "Aşkın Dünkü Çocukları" filmini izlemesini tavsiye etti. Filmin, dernek üyelerini tanımaya yardımcı olabileceğini ve Gökçek'in yaptığı yorumlardan dolayı "yüzünün kızarabileceğini" ifade etti. Torunoğlu, "Sayın Gökçek'e tavsiyem hala vizyonda olan ve Ünye'nin Dünkü Çocukları Derneği'nden esinlenen; başrollerini Hülya Avşar ve Uğur Yücelin paylaştığı 'Aşkın Dünkü Çocukları' sinema filmini izlemesi ve biraz olsun o güzel insanları tanımaya çalışması olacaktır. Belki o zaman yüzü biraz kızarır." dedi.

 

TORUNOĞLU, DERNEĞİN TOPLUMSAL ROLÜNÜ HATIRLATTI

Ünye'nin Dünkü Çocukları Derneği'nin, toplumun her kesimini kucaklayan ve farklı siyasi görüşlere sahip insanları bir araya getiren önemli bir kuruluş olduğu vurgulandı. Derneğin, Türk halkının birlik ve beraberlik içinde ne kadar güçlü olduğunu gösterdiği belirtildi.

 

ÜNYE MEDYA

BAŞKAN SERVET ZEREN 'DEN KONGREYE DAVET

BAŞKAN ADAYI GENÇ ‘’4 YIL İÇİNDE KENDİ HİZMET BİNAMIZI YAPACAĞIZ"

EREN ORDUYU YASA BOĞDU

Ünye’deki Yangından Acı Haber: Anne Emine Gülmez Hayatını Kaybetti

DERVİŞOĞLU’NUN ORDU KONGRESİ ÖNCESİ ÜNYE’DE İYİ PARTİ STANDINA YOĞUN İLGİ

ORDU ‘DA JANDARMA GÖZ AÇTIRMIYOR UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIĞA BÜYÜK DARBE

ORDU'DA NARKOTİK OPERASYONLARI: 2 GÜNDE TOPLAM 25 KİLO METAMFETAMİN

Vali Erol, “ Huzurlu Şehrin Bilgili Gençleri” Projesi Kapsamında Düzenlenen Ödül Törenine Katıldı

Ünye 'de Soba Faciası Anne ve Oğlu Yangından Son Anda Kurtarıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu 22 Kasım’da Ordu’ya Geliyor

EMRAH USTA YENİ KONSEPTİ İLE ÜNYE ‘YE YİNE VİZYON OLDU

ÜNUE 'DE DENİZ KENARINDA CANSIZ KADIN CESEDİ BULUNDU.

Başkan Üstündağ Milli Görüş Çizgisinde Hizmet ve Adalet Önceliğin de

TRAFİKTE KAVGA ÜNYE'Lİ EMEKLİ ÖĞRETMENİ HAYATTAN KOPARDI

ÜNYE SPOR DEPLASMANDA ELİ BOŞ DÖNDüÜ

Ünye Kadın Spor Kulübü kendi evinde Ağır yenildi

EMEP: “SAYIŞTAY DENETİMLERİ BİLE UTANDIRMAYA YETMİYOR”

Ünye’de Yangını 2 Kişi Hafif Yaralandı

Ordu ‘da Altın Hırsızlarına film gibi operasyon

Ünye Kadın Spor Kulübü, Hakem Hatalarına Rağmen İstanbul Deplasmanından 1 Puanla Döndü

Ünye’de Atatürk İçin Mevlid-i Şerif Okutuldu

ASKF Başkanı Metin Kır’dan Bahis Skandallarına Tepki: “Sorun Kişilerde Değil, Sistemde!”

Ünye’de CHP’den 10 Kasım Tepkisi: “10 Kasım Tatil Değil, Anma Günüdür.

İYİ Parti’den Atatürk İçin Mevlid-i Şerif Programı

ALTINORDU 2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

“Bu Bir Fındık Operasyonu, Ferrero’ya Destek, Üreticiye İhanettir!”

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Servet Zeren’den Organ Nakli Haftası Mesajı: “Bir Bağış, Bir Hayat Demektir”

FATSA’DA TAŞ OCAĞINDA GÖÇÜK!

ORDU 'DA KAÇAK TELEFON OPERASYONU 77 TELEFON ELEGEÇİRİLDİ

ÜNYE’DE TARİHİ ESER VE ALTIN OPERASYONU! EVİNDEN SERVET ÇIKTI

Yükleniyor

ORDU'DA NARKOTİK OPERASYONLARI: 2 GÜNDE TOPLAM 25 KİLO METAMFETAMİN

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 13 8 1 4 11 28
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 13 4 6 3 -2 15
10.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 13 4 7 2 -10 14
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 13 3 6 4 1 13
14.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8