• BIST 100

    14171,21%-0,41
  • DOLAR

    42,81% 0,04
  • EURO

    50,37% 0,43
  • GRAM ALTIN

    6092,39% 2,02
  • Ç. ALTIN

    9752,45% 1,12

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Erol Başkanlığında Toplandı

İl İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere oluşturulan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı gerçekleşti

Gündem 9.10.2024 11:26:00 0
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Erol Başkanlığında Toplandı

Valilik Toplantı Salonu’nda, Vali Muammer Erol’un başkanlığında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Bilkay, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Kına, İl Ticaret Müdürü Şenel Çakır, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu ile kurul üyeleri katıldı.

Temmuz ayında yapılan toplantıda alınan kararlar ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile başlayan toplantı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak tarafından yapılan sunumla devam etti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, 2024 Ocak ve Eylül döneminde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Vali Muammer Erol ve kurul üyelerine bilgilendirmede bulundu.

2024 yılında 4 bin 298 erkek, 3 bin 923 kadın olmak üzere toplam 8 bin 221 kişinin işe yerleştirildiğini söyleyen İsa Kaymak, ”2024 yılında kayıtlı iş arayan 23 bin 401 vatandaşımızın yanı sıra 793 engelli, 106 eski hükümlü vatandaşımız bulunmaktadır. İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında işsizler ve daha iyi şartlarda iş arayanlara yönelik olarak iş danışmanlığı, öğrencilere yönelik olarak ise meslek danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Bu kapsamda 44 eğitim kurumu ziyaret edilmiş, 21 bin 787 kişi ile bireysel görüşme yapılmıştır. 10 ve daha fazla çalışanı olan işyerleri kurumumuza her ay işgücü çizelgelerini portal üzerinden bildirmek zorundadır. Kurumumuzda kayıtlı her işyerinin bir danışmanı vardır ve düzenli olarak ziyaret edilmektedir. Ocak ve Eylül dönemlerinde 4 bin 683 işyeri ziyaret edilmiş, 8 bin 506 yerleştirme olmuştur” dedi.

Aday havuz sistemi ile ilgili de bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, ”Aday havuz sistemine giriş yapan işverenler, görüntülenecek sayfada kendilerinin belirleyeceği meslek, öğrenim durumu, yaş gibi birçok kriterle ihtiyaç duydukları niteliklerde İşkur’a kayıtlı işgücü potansiyelini görebilecek. Kendilerine en uygun adayları seçerek aday havuzlarını oluşturabilecek. Aday havuzlarını oluşturan işverenler uygun buldukları adaylara sistem üzerinden mesaj göndererek görüşmeye davet edebilecek” diye konuştu.

İsa Kaymak, “Kayıtlı en az % 40 engeli bulunan engellilerle yine kuruma kayıtlı eski hükümlülerden kendi işyerini kurmak isteyen işsizlere kendi işlerini kurmaları için sağlanan destekler kapsamında engellilerde tarım ve hayvancılık projeleri için 300.000 TL, diğer projeler için 400.000 TL, eski hükümlülerde tarım ve hayvancılık projeleri için 240.000 TL, diğer projeler için 300.000 TL’ye kadar destek verilmektedir. Yeni dönem proje başvuruları başlamıştır. Son tarih ise 6 aralık 2024’tür” şeklinde konuştu.Denetim Kurulu çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, Ocak-Eylül 2024 döneminde İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 86 program,592 katılımcının, Toplum Yararına Program kapsamında 1 program ve 50 katılımcının, İşgücü Uyum Programı kapsamında ise 10 program ve 329 katılımcının denetiminin gerçekleştirildiği ifade edildi.Yürütme Kurulunun almış olduğu kararlar İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun onayına sunuldu. 2024 Yılı Yıllık İşgücü Eğitim Planına Meslek Eklenmesi maddesinin görüşüldüğü toplantı, Yürütme Kurulu tarafından önerilen konularda kararlar alınması ile son buldu.

 

ÜNYE MEDYA TV

BAYRAMCA MAHALLESİ ÜNYE BELEDİYESİ İLE YENİLENİYOR

ÜNYE 'DE TALİHSİZ KAZA HAYATTAN KOPARDI

GURBETTEN ACI HABER ÜNYELİ OPERATÖR HAYATINI KAYBETTİ

İYİ PARTİ ÇAMLIK TA ORDU BÜYÜKŞEHİR ‘DEN BİLGİ ALDI ÖNERİLERİNİ DİLE GETİRDİ

SAĞLIKLI ÇOCUK SAĞLIKLI GELECEK PROJESİ ÜNYE’DE DEVAM EDİYOR

Boş Zamanlarını Değerlendirdiler, Meslek Sahibi Oldular ORMEK Kursları Hayatları Değiştirdi

BAŞKAN ADAYI GENÇ ‘ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞIYLA, ODAMIZI HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

ORGİ DE BOMBA İMHA TATBİKATI

ÜNYE’DE TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİNE ZAM

ÜNYE 'DE YANGIN İHBARI ASILSIZ ÇIKTI

Enver Yılmaz’dan Hilmi Güler’e Sert Çıkış: “Ordu’yu Fantezi Projelerle Borç Batağına Sürüklediniz”

BAŞKAN GÜLER’DEN ALTINORDU’YA NEFES ALDIRACAK OTOPARK ATAĞI

Ünye’de Askıda Ekmek Dayanışması Büyüyor

ORDU 'DA OKUL SALONLARI ARTIK TEKVANDO VE JUDO İÇİN AÇILACAK

Bolaman Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Ordu’da Değerlendirildi

HAZIRLIKLAR TAMAM ORDU KIŞA HAZIR

Ünye’de Feci Kaza: İlhan A. Hayatını Kaybetti

ORDU BÜYÜKŞEHİR FATSA EVKAF MAHALLESİ’Nİ TAŞ DUVARLAR LA KORUYOR

ORDU ‘DA IUYUŞTURUCU TİCARETİ YAPMAK ‘TAN 3 GÖZALTI DAHA YAPILDI

Ünye’de Geceyi Kana Bulayan Kaza! Otomobiller Hurdaya Döndü: 1’i Ağır 5 Yaralı

ULUBEY DOĞALGAZLA BULUŞUYOR: ORDU’DA KONFOR ALANI GENİŞLİYOR

Milli Eğitime Destek İçin İşbirliği Protokolü İmzalandı

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Ordu’daki Arıcılara Büyük Destek

DÜNYA ORDULULAR GÜNÜNE 52 GÜN KALDI

ORDU’DA 53 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI, TONLARCA KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TAYFUN GÜRSOY PARKINA YENİ ETYKİNLİK ALANLARI EKLİYOR

FatihTitiz: Türk Fındığı Yok Edilmek İsteniyor

ALTINORDU SAHİLİNDEN KABADÜZ, ULUBEY, SİVAS YOLUNA DİREKT GEÇİLECEK

ORDU’DA DURAKLAR ‘DA KONFOR VE TEKNOLOJİ DEVRİ BAŞLIYOR

ORAL AİLESİNİN ACI GÜNÜ AHMET ORAL VEFAT ETTİ

Yükleniyor

ORDU ‘DA IUYUŞTURUCU TİCARETİ YAPMAK ‘TAN 3 GÖZALTI DAHA YAPILDI

ORDU'DA NARKOTİK OPERASYONLARI: 2 GÜNDE TOPLAM 25 KİLO METAMFETAMİN

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9