• BIST 100

    16287,81%0,58
  • DOLAR

    44,19% 0,16
  • EURO

    50,91% 0,01
  • GRAM ALTIN

    7219,90% 0,20
  • Ç. ALTIN

    11762,72% 0,00

İL SU KURULU, VALİ EROL BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimini sağlamak üzere oluşturulan “İl Su Kurulu” toplantısı Vali Muammer Erol, başkanlığında yapıldı.

Gündem 5.06.2024 16:10:00 0
İL SU KURULU, VALİ EROL BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Muammer Erol’un yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mahir Özcan,  Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, meslek odaları, sivil toplum kururluşları ile ilgili  sektör temsilcileri ve ilgililer katıldı.

Su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamaların izlenmesi ve değerlendirilmesi çalışmalarını yürütmek üzere gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Muammer Erol, “Toplantının hayırlara vesile olmasını istiyoruz. Bu toplantı Ordu’da ilk defa yapılan bir toplantı. Birçok şehirde olduğu gibi. Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün görev ve sorumluluğu uhdesine tevdi edilen su kurulları 2023’den bu yana bir genelge ile talimatlandırılan bir çalışma. Bu çalışmayla Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün görev ve sorumluluk kapsamındaki işlere, İl Su Kurulları eliyle nasıl bir destek, katkı sağlanacağı noktasında çizilen bir yön ve harita var. Biz bunun içini doldurma adına Sayın Genel Müdür Yardımcımızın vereceği bilgilerle ve bize aktarmak istediklerini dinleyerek başlayacağız” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mahir Özcan ise yaptığı konuşmada, ”Geçen yılın sonuna doğru Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ulusal Su Kurulu, Havza Su Kurulu ve İl Su Kurulları teşekkül ettirilmesine yönelik Cumhurbaşkanımızın takdiri oldu. Bu manada ülkemizin su politikalarına yön vermek, belirlenen politikalara uygun eylemlerin planlamalarını yapmak, yapılan planlamalara uygun eylemleri hayata geçirmek ve geçirilen eylemlerin de uygun şekilde takibini yapmak üzere bu kurulların bir görevleri zikredildi. Oluşturulan üst kurul ülkemizin genel manada yürütmüş olduğu su politikalarına yön vermek, bundan sonra yapılanları planlamak, yapılanları da takip etmek noktasında bir görev icra edecek. Bu kurulun en önemli gündem maddesi su. Dolayısıyla suyu biz iki aşamada değerlendiriyoruz. Birincisi suyun miktar olarak korunması, ikincisi kalite olarak korunması. Kalitenin korunmasının yanında mevcut iyi kalitede olanların durumunun korunması, kötü durumda olanların ise iyileştirilmesine yönelik gayretlerimiz var. Biz çalışma yaparken genel manada bu kurulların hedeflediği iki tane temel ayak var; birincisi sürdürülebilirlik, ikincisi verimlilik. Sürdürülebilirlikten kastımız, şu anda etkilerini çok şiddetli hissettiğimiz iklim değişikliği maalesef ülkemizin de muhatap olduğu, iklim değişikliği senaryolarına, beklentilerine göre hiç kimseyi arkada bırakmadan sürekli adil, verimli bir şekilde bu su yönetimini hayata geçirmek. Diğer taraftan ikinci önemsediğimiz konu verimlilik. Verimlilikten kastımız en düşük miktarda suyu kullanarak en optimum şekilde faydayı elde etme gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

81 ilde de il Valisi başkanlığında İl Su Kurullarının teşekkül ettirildiğini belirten Özcan, ”Bu kurulların iki yönlü çalışma prensibi olacak. Birincisi üst makamdan gelen politikaların yerelde uygulanmasına yönelik çalışmaları takip etmek, gerekliliklerini yerine getirmek. Diğeri de aslında yerelde bir problem olarak ortaya çıkan suya ilişkin, su yönetimine ilişkin hususların yerelde çözülme imkânı yoksa Havza Su Kuruluna taşınması, havzada da çözülme imkanı yoksa bunların Ulusal Su Kurulları gündemine taşıyarak aslında alttan da üst makamı besleme şekilde bir çalışma içerisinde olunacak. Bugüne kadar 40 vilayetimizde bu toplantılarımızı icra ettik. Bugün de Ordu ilimizde su yönetimine ilişkin konuları Sayın Valimizin Başkanlığınızda masaya yatıracağız” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Toplantıda, havza ölçekli yönetim planları, su verimliliği il planları, su verimliliği çalışmaları, içme kullanma suyu havzası koruma planlarının il bazında uygulama durumu, içme suyu arıtma tesisleri durumu, içme suyu kalitesi, insan sağlığı ile ilgili durum, şebeke kayıpları ve bu huşulara yönelik çevresel altyapı çalışmaları, il sınırları içerisinde taşkın ve sel baskınlarının önlenmesine yönelik alınan tedbirler, gerçekleşmeler, yeraltı, yerüstü su kullanımları, su kalitesinin iyilerştirilmesi, tarımsal sulama ile modern sulama sistemlerinde kaydedilen gelişmeler, tarımsal faaliyetlerden kaynaklı su kirliliğinin önlenmesi ile ilgili kaydedilen gelişmeler masaya yatırıldı.

 

 

Altınordu'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Anıldı

Altınordu'da 303. Sokak İyileştirme Çalışmaları Tamamlanmak Üzere

İYİ Parti Ünye’de Birlik Mesajı Verdi: Eski İlçe Başkanları da İftara Katıldı

Bayram Tatili İçin Ordu'ya Otobüs Bileti Fiyatları Açıklandı

Ordu'da 100 milyonluk Arsa vurgunu son anda engellendi

Ordu'da Kar Suları Denizin Rengini Değiştirdi

Hüseyin Tavlı kimdir

BAŞKAN GÜLER DEN MESUDİYE YE ÖZEL İLGİ YÜZLERCE MESUDİYELİ AYNI EKMEĞİ BÖLÜŞTÜ BİRLİKTE DUA ETTİ

Vali, 25 Yıldır Engelli Eşine Bakan Osman Yılmaz'ı Örnek Gösterdi

Anahtar Parti Ordu İl Başkanı İrfan Öksüz Görevinden Ayrıldı

ORDU’DA RAMAZAN GECESİNDE DUYGULANDIRAN ANLAR

Ünye’nin Gururu Yunus Ateş’ten Türkiye İkinciliği

Ünye Belediyesi 17 Gayrimenkulü İhaleyle Satacak

Altınordu'da Muhtarlarla Ramazan İftarı

Selde kapanan yol 3 yıl sonra açıldı, 2 bin 800 metreküp taş duvar yapıldı

Altınordu'da Karapınar'a Yeni Kreş Yapılıyor

ORDU’DA LİSELİLER MÜNAZARA ARENASINDA: 130 OKUL KATILDI, KAZANANLARA PARA ÖDÜLÜ

Ordu'da Bayram Öncesi Sıkı Fiyat Denetimi

Karadeniz’in İncisi Ünye’nin Köklü Geçmişi

ORDU NÖBETÇİ ECZANELER 11 03 2026 ÇARŞAMBA

Altınordu TOKİ Projesi Belirsizliği Sürüyor

Ünye Kadın Spor Kulübü Avrupa'yı Hedefliyor

AKTUDER'den Bölgesel İftar Buluşması

ÜNYE KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BASLADI HAMARAT TARİH VERDİ

Ünye'de Öğrenci Pansiyonunda Baca Yangını

MHP'li Şanlıtürk'ten iftar tepkisi: Kamu bütçesiyle hayır olmaz

İrfan Fidan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Seçildi

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe'den 8 Mart Mesajı

Altınordu'da 3 Mahalleye ATM Geliyor

Altınordu'da atıl otopark 8 yıl sonra açıldı

Yükleniyor

loading

Hüseyin Tavlı kimdir

BAŞKAN GÜLER DEN MESUDİYE YE ÖZEL İLGİ YÜZLERCE MESUDİYELİ AYNI EKMEĞİ BÖLÜŞTÜ BİRLİKTE DUA ETTİ

Vali, 25 Yıldır Engelli Eşine Bakan Osman Yılmaz'ı Örnek Gösterdi

Ünye Belediyesi 17 Gayrimenkulü İhaleyle Satacak

ORDU NÖBETÇİ ECZANELER 11 03 2026 ÇARŞAMBA

İrfan Fidan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Seçildi

Maltepe'de Fındıklı Mahalle Evi eğitim ve sosyal etkinlikleri sürdürüyor

KAYMEK'ten öldürülen öğretmen için aile ve empati vurgusu

Trafikte Yeni Dönem: Argan’dan Sürücülere Hayati Uyarı

Fatsa Atatürk Parkı açılışa hazırlanıyor

ORDU’DA LİSELİLER MÜNAZARA ARENASINDA: 130 OKUL KATILDI, KAZANANLARA PARA ÖDÜLÜ

Ordu'da Hayat Boyu Öğrenme: Anne ve 3. Yaş Üniversiteleri Kuruluyor

AKKUŞ 'TA OKULLARA KAR TATİLİ

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÇOCUKLARINA Ünye BİLSEK TEN DESTEK

Ordu Öğrencileri TÜBİTAK'ta Bölge Birincisi Oldu

Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Projesi Ünye’de Hayata Geçirildi

OYAK Çimento’dan Ünye’ye Gönüllü Dokunuş: “Renkli Yakalar” ile Okul Bahçesi Modern Spor Alanına Dönüştü

DENEYAP 2026 Başvuruları Başladı, Geleceğin Teknoloji Yıldızları Aranıyor

Kayseri Bilim Merkezi yarıyıl tatilinde bilim dolu etkinlikler düzenliyor

Ünye'de İlk Dönem Sona Erdi, Öğrenciler Karne Sevinci Yaşadı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14