• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,06% 0,07
  • EURO

    51,24% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7284,93% 0,14
  • Ç. ALTIN

    11762,06% 0,00

KAYMAKAM IŞIK VE BAŞKAN TAVLI’DAN ENGELLİLER HAFTASI ZİYARETLERİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Gündem 15.05.2025 12:42:00 0
KAYMAKAM IŞIK VE BAŞKAN TAVLI’DAN ENGELLİLER HAFTASI ZİYARETLERİ

Ünye’de faaliyet gösteren engelli derneklerini ziyaret eden Kaymakam Işık ve Başkan Tavlı, Engellilerin gününü kutladı. Ziyaretler kapsamında ayrıca 3 engelli kardeşine bakan Fatma Şahin de ziyaret edildi. Başkan Tavlı, “Tüm sosyal projelerimizde ve faaliyetlerimizde engellilerimizin yanında olmaya özen gösteriyoruz” dedi.

 

 

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bu kapsamda, Beyazay Derneği Ünye Şubesi, Bedensel Engelliler Spor Kulübü ve Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi ziyaret edilerek engelli bireylerle bir araya gelindi.

 

 

Ziyaretlerde dernek başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve üyelerle görüşen Kaymakam Işık ve Başkan Tavlı, engelli vatandaşların taleplerini dinleyerek her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

 

 

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Ömer Çıraklı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya desteklerinden ötürü teşekkür etti. Başkan Çıraklı şu ifadeleri kullandı: “Hüseyin Başkana çok teşekkür etmek istiyorum. Bize öyle imkânlar sağlıyor ki, kimsenin kimseye sağlamadığı imkânlar. Ben bunu diğer derneklerin sorunlarını, dertlerini dinledikçe daha iyi anlıyorum. Her zaman yanımızda olduğunu hissettiriyor. Bu konuda engelli arkadaşlarımız adına Hüseyin Başkanıma çok teşekkür ediyorum.”

 

 

“Sosyal Projelerimizde Sizleri Önceliklendiriyoruz”

 

Engelli bireylerin toplum hayatına aktif katılımını önemsediklerini belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise şunları kaydetti: “Öncelikle gününüzü tebrik ediyoruz. Engellilik, tek bir açıdan değerlendirilebilecek ya da tek bir taraftan çözülebilecek bir konu değil. Çok farklı ihtiyaçların oluşabildiği bir durumu ortaya koyuyor. Mevcut imkânları adaletli bir şekilde, hep birlikte kullanmak adına sizlere pozitif ayrımcılık yapıyor, şehri daha rahat kullanabilmeniz ve ulaşım anlamında yerel yönetim olarak sizleri rahatlatmaya çalışıyoruz. Tüm sosyal projelerimizde ve faaliyetlerimizde yanınızda olmaya özen gösteriyoruz. Engelli kardeşlerimizin geçmişte aileleri tarafından sokağa çıkarılmaya çekinildiği dönemlerden, bugün Allah’a şükürler olsun sokakların sizlere ait olduğunu gösteren bir toplumsal dönüşüm yaşandı. Toplumun sizlere farklı bir bakışı olmadığını, aksine işlerinizi kolaylaştırmak ve destek olmak konusunda el birliği içinde olduğunu görmek mutluluk verici. Unutmamalıyız ki, hepimiz birer engelli adayıyız. Bugün sağlıklı olan bir birey, yarın elini, kolunu ya da ayağını kullanamayabilir. Bu nedenle sizin için yapılan her hizmet, aslında toplumun tamamı için yapılan bir çalışmadır. Devletimiz, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, sizleri gerçekten çok önemsiyor. Sağlanan imkânlar sayesinde sizlerin sosyal ve iş hayatına katılımı artmış durumda. Elbette bu yeterli değil; bu özel haftalar, eksikliklerin tespit edilmesi, istişare edilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması için birer fırsattır. Biz de bu sürece bu anlayışla yaklaşıyoruz.”

 

 

3 Engelli Kardeşine Bakan Fatma Şahin'e Anlamlı Ziyaret

 

Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan ziyaretlerin bir diğer durağı ise, üç engelli kardeşine büyük bir özveriyle bakan Fatma Şahin oldu. Kaymakam Işık ve Başkan Tavlı Şahin ailesini evinde ziyaret ederek duygusal anlar yaşadı. Başkan Tavlı burada yaptığı açıklamada: “Fatma ablamıza öncelikle teşekkür ediyoruz. Gerçekten büyük bir özveriyle kardeşlerine bakması,

 

onları sahiplenmesi devletimizin destekleriyle de böylesi bir ortamın oluşması duygu dolu anlar yaşamamıza vesile oldu. Tebrik etmemek de elde değil. Kardeşlerinin kendilerini bu kadar temiz ve mutlu bir ortamda vakfetmesi, devletimizin de destekleriyle huzurlu bir yaşam sürmeleri hepimiz için sevindirici. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personelimizin de bu süreçte ailenin yanında olduğunu görmekten memnuniyet duyuyoruz. Oluşan bu samimi ve sıcak aile ortamı, geçmişten bugüne gelen ilgi ve alakanın bir sonucudur. Fatma ablamıza bu özverili davranışından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun” diye konuştu.

 

 

Kaymakam Işık ve Başkan Tavlı Fatma Şahin’e çiçek ve plaket takdim etti.

 

ÜNYE MEDYA

Ordu'da Heyelan: Sarpdere Yolu Çöktü

Ünye'de Baca Yangını Büyümeden Söndürüldü

Ordu'da Genç Sporcular Yetenek Taramasından Geçiyor

Fatsa'da Bentonit Ocağına Karşı ÇED Toplantısı Düzenlenecek

Başkan Servet Zeren den Pazar Yerinde Emekçi Kadınlara Kadınlar Günü Ziyareti

Ordu'da ev bacasından alev yükseldi, itfaiye müdahalesiyle söndürüldü

Başkan güler İstanbul da Ordululara iftar verdi

Fatsa Belediyespor Derbiyi 1-0 Kazandı

Bursa'da Kadın Hakları Eğitimi İçin İş Birliği

Ordu'da Hayat Boyu Öğrenme: Anne ve 3. Yaş Üniversiteleri Kuruluyor

Ordu'da kamyon ve kamyonet çarpıştı: 2 ölü, 2 ağır yaralı

TOKİ'nin Ordu'daki konutları için arsa yok, zemin uygun değil

Şiddetle Nereye Varacaksınız...

Kirazlimanı’nda Dijital Atılım: Gençler İçin Yeni Teknoloji Merkezi Açıldı

Ordu'da Fındık Fiyatları 220 TL'ye Geriledi, Üretici Zorda

Ordu'da Ragbi Turnuvası Başlıyor

Karadeniz’in En Pahalı Suyunu İçiyoruz!”

Toygar Arslan 90 kg'da Türkiye Şampiyonu Oldu

ÜNYE ÇEVRE PLATFORMU 'NDAN AMERİKA VE İSRAİL İN SOYKIRIM LARINA TEPKİ

Kokarca Popülasyonu Azalacak

ORDU DA ARTAN DİLENCİ SAYISINA ZABITADAN OPERASYON

Ordu'da Fındık Fiyatları 220 TL'ye Geriledi, Üretici Zor Durumda

Ordu'da 2 Ayda 8 İntihar Vakası Yaşandı

İYİ Partili Titiz: OBB'de Birkaç Yerden Maaş Alanlar Var

Maltepe'de Fındıklı Mahalle Evi eğitim ve sosyal etkinlikleri sürdürüyor

ÜNYE TSO İFTARDA BASIN İLE BİR ARAYA GRLDİ

BU MUDUR ADALET AKKUŞTA EĞİTİMİN AKSAMASINA İYİ PARTİ DEN TEPKİ

KAYMEK'ten öldürülen öğretmen için aile ve empati vurgusu

Ünye 'de Bodrumdan Gelen Kedi Sesi İtfaiyeyi Harekete Geçirdi

ÜNYE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RAMAZAN’DA SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Yükleniyor

loading

Maltepe'de Fındıklı Mahalle Evi eğitim ve sosyal etkinlikleri sürdürüyor

KAYMEK'ten öldürülen öğretmen için aile ve empati vurgusu

Trafikte Yeni Dönem: Argan’dan Sürücülere Hayati Uyarı

Fatsa Atatürk Parkı açılışa hazırlanıyor

Ünye'de Sokak Hayvanları İçin Dev Tesis Nisan'da Açılıyor

Rusumat-4 Lige Tutundu, Teknik Sorumlu Yurdakul Mutlu

Şubat İhracat Rakamları Ordu'da Açıklanacak

Akkuş Belediyespor, Geriden Gelip İBB Spor'u Mağlup Etti

Fatsa'da 100 Dönümlük Heyelan: 3 Ev Risk Altında

Ordu'da 235 Kilo İstavrete El Konuldu

Ordu'da Hayat Boyu Öğrenme: Anne ve 3. Yaş Üniversiteleri Kuruluyor

AKKUŞ 'TA OKULLARA KAR TATİLİ

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÇOCUKLARINA Ünye BİLSEK TEN DESTEK

Ordu Öğrencileri TÜBİTAK'ta Bölge Birincisi Oldu

Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Projesi Ünye’de Hayata Geçirildi

OYAK Çimento’dan Ünye’ye Gönüllü Dokunuş: “Renkli Yakalar” ile Okul Bahçesi Modern Spor Alanına Dönüştü

DENEYAP 2026 Başvuruları Başladı, Geleceğin Teknoloji Yıldızları Aranıyor

Kayseri Bilim Merkezi yarıyıl tatilinde bilim dolu etkinlikler düzenliyor

Ünye'de İlk Dönem Sona Erdi, Öğrenciler Karne Sevinci Yaşadı

Ordu'da 122 bin 951 öğrenci karne aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14