• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

KÖY YAŞAM MERKEZLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Kırsal mahallelerde atıl durumda bulunan okul binalarının Köy Yaşam Merkezi’ne dönüştürülmesi çalışmaları, Ordu genelindeki muhtarların katılımıyla düzenlenen toplantıda değerlendirildi.

Gündem 4.05.2023 16:49:00 0
KÖY YAŞAM MERKEZLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, mahalle muhtarları katıldı.

 

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, muhtarlarla bir arada olmaktan ve birlikte vakit geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizlerin dertlerini ben kendime emanet olarak alıyorum. İnşallah her birini tek tek takip edip neticelendireceğiz” diye konuştu.

 

Muhtarların vatandaşın derdiyle hemhal olup fedakârca çalıştıklarını ifade eden Bakan Özer, mahallelerin daha iyi olabilmesi için hızlı bir şekilde çalışma yapılacağını söyledi.

 

Bakan Özer, doğrudan eğitimin muhtarların da öncelikli alanlarından birisi olduğuna dikkat çekerek, bir ülkenin en büyük sermayesinin beşeri sermayesi olduğun altını çizdi.

 

Beşeri sermayenin niteliğinin artmasıyla diğer ülkelerle rekabet gücünün de artacağını söyleyen Bakan Özer, Türkiye’de son 20 yılda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde eğitim seferberliği yaşandığını ifade etti.

 

Cumhuriyet tarihinde ilk kez, tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranlarının % 99’u geçtiğinin altını çizen Bakan Özer, konuşmasının devamında Ordu’da eğitim alanında yapılan yatırımlara da değinerek, “Önümüzdeki dönemde eğitimde Türkiye’de Ordu tıpkı o yeşil fındıkla nasıl parladıysa, eğitimle de öyle parlayacak” diye konuştu.

 

“Ordu’da eğitim yatırımı ilave bütçeyle 3 Milyar TL’yi aştı”

Ordu’da 491 milyon TL olan eğitim yatırımının ilave bütçelerle şu an itibariyle 3 Milyar TL’yi aştığının altını çizen Bakan Özer sözlerini şöyle sürdürdü: “10 gün önce 491 milyon olan yatırımlar, 1 milyar 976 milyona çıkarmıştık. Ama ilçelerimizi ziyaret ettikçe, mahallelerimize uğradıkça bu yatırımlar sürekli arttı. Bugün itibariyle Ordu’muza yeni yatırım olarak 20 yeni okul, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise. 10 tane Bilim Sanat Merkezi, 7 adet Öğretmen Evi, 4 tane öğrenci pansiyonu, 1 tane uygulama oteli ve 4 tane spor salonu verdik. Ve bunları da direk temenni olarak vermedik, açıkladığımız günün ertesi günü bütçe verildi, ihale izni verildi. Şu ana kadar verdiğimiz bütçe ilave bütçe, 3 milyar TL’yi aştı. Önümüzdeki dönemde eğitimde Türkiye’de Ordu tıpkı o yeşil altın fındıkla nasıl parladıysa, eğitimle de öyle parlayacak. Mahallelerimizin, ilçelerimizin merkeze yakınlığına veya uzaklığına bakmaksızın, tüm ilçelerimiz her türlü yatırımlarını alacaklar.”

 

Bakan Özer, Mayıs ayı sonuna kadar Ordu’da açılmayan köy okulu kalmayacağının altını çizerek, her türlü sosyal etkinliğin yapıldığı yerler olacak ve Köy Yaşam Merkezlerini muhtarlara teslim edileceğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

 

Toplantıda Vali Tuncay Sonel de bir konuşma yaparak, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in Ordu’ya gelmesi ile birlikte eğitim yatırımlarının hız kazandığının altını çizerek, eğitim konusunun ülkenin en önemli konularından birisi olduğunu vurguladı.

 

Vali Sonel, “Kıymetli Milli Eğitim Bakanımızın öncülüğünde Köy Yaşam Merkezleri ve eğitimle ilgili toplantı için bir aradayız. Eğitim, ülkemizin en önemli konularından bir tanesi ve bu alanda müthiş işler çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, Sayın Milli Eğitim Bakanımızın desrekleriyle , baş tacımız öğretmenlerimizle her bir çocuğa, her bir gence ulaşılıyor. Geleceğin güçlü Türkiye’sinde çocuklarımız, gençlerimiz bizim göz bebeğimiz. Biz devletimizin şefkatini ve güler yüzünü en ücra köşedeki yetim ve öksüz evlatlarımıza, engeli olan vatandaşlarımıza, şehit ailelerimize, gazilerimize, yaşlılarımıza göstermeye gayret ediyoruz ama Sayın Bakanımızın aramıza katılmasıyla Allah razı olsun bunlar daha da hız kazandı. Biz Ordu olarak kocaman bir aileyiz. Ordu içindekilerle, Ordu dışındakilerle işimiz gücümüz mavisiyle, yeşiliyle, misafirperver insanlarıyla, tarihiyle, kültürüyle Ordu’ya gayreti içindeyiz. Kim Ordu’ya, memlekete bir çivi çakıyorsa Allah razı olsun ondan. Tekrar Köy Yaşam Merkezleri için Sayın Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in Ordu’ya gelmesiyle birlikte son on gün içerisinde yaklaşık 10 yıllık yatırımın Ordu’ya geldiğinin altını çizdi.

 

AK Parti Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı ise konuşmalarında, Köy Yaşam Merkezlerinin ordu iline hayırlı olmasını dileyerek, yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür ettiler.

 

Ordu Muhtarları adına söz alan Alisayvan Mahallesi Muhtarı Erol Yıldırım ise “Altınordu Alisayvan Köy Yaşam Merkezi adıyla hizmet veren köy yaşam merkezi binamızda mahalle sakinlerimizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda birçok kursiyerlerimiz faydalanmaktadır. Köy yaşam merkezleri bizler için çok önemli bir değer. Çünkü hem köyde ki doğal mirası kuşaktan kuşağa aktarmaya çok önemli bir vesileye olacak. Ordu’muzda eğitime ve öğretime verdiği büyük katkı köy ve mahallelerimizde destekten ötürü Milliği Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e, Ordu halkımızın öksüz, yetim ve gariplerin yanında olan yardımsever, yiğit Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e ve sayın vekillerimize teşekkür ediyorum.”

 

52 Orduspor Evinde 2-0 Mağlup Oldu, Bozokspor Üst Sıralara Yükseldi

Fatsa'da Kamyon ve Kamyonet Çarpıştı: 2 Ton Fındık Yola Saçıldı

Ünye Kalesi: 2500 Yıllık Tarihi, Dehlizleri, Kaya Mezarları ve Dünyada Tek Raylı Sistemi ile Eşsiz Bir Miras

Ünye’de “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” Etkinliği

İYİ Parti'den ORBEL'e Sert Sorular: Maden İçin Bu Acele Niye?

Ordu'da STK'lar İsrail ve ABD'ye Tepki Gösterdi

Hüseyin Tavlı Muhtarlarla Sahada: Talepler Yerinde Dinleniyor

Orduspor 1967, Bulancak Maçında Ligi Kurtarmak İstiyor

TİTİZ FATSA 'DAN SESLENDİ 'TOPRAĞIN ÜSTÜ ALTINDAN DEĞERLİ''

Ordu’da Eğitim Sen ile Sosyal-İş Arasında TİS Krizi: Çalışanlar Grevde

Ünye'de Genç Kızlar Halter Türkiye Birinciliği Başlıyor

Ordu’da Çölyak Hastalarına Büyük Destek: Glütensiz Gıdalar Ücretsiz Kapıya Kadar Ulaşıyor

Altınordu Buz Pateni Pisti Sezonu 30 Bin Ziyaretçiyle Tamamladı

Ordu'da Hükümet Caddesi Trafiğe Kapanıyor

Yorum yok...

Turnasuyu Kordon Park’ta 2. Etapta Sona Doğru: Yaz Aylarına Yetiştirilecek

Milliler Romanya'yı 1-0 Yenerek Finale Yükseldi

Ordu'da Çöp Krizi: AFAD ve Sağlık Raporları ile Çevre Müdürlüğü Raporu Çelişiyor

Fatsa'da Sahile Vuran İHA'da Patlayıcı Bulunmadı

Ünye’ye Gurur: Arif Nihat Asya Kız MTAL Öğrencisi İl İkincisi Oldu

Ordu Tabip Odası’nda Seçim Hareketliliği: Uzm. Dr. Ali Coşkun Adaylığını Duyurdu

Kabadüz'de 19 Muhtar Madene Karşı Birleşti

Altınordu'da Yaşlılara Dijital Okuryazarlık Semineri

Altınordu'da Mahalle Yolu Sorunu İş Birliğiyle Çözüldü

Fatsa Belediyesi SGK'ya Devrettiği Eski Binasını Geri Aldı

Ünye Kadın Futbol Kulübü’nden Tesisleşme Atağı: İki Yeni Halı Saha Geliyor

“Mustafa Hamarat ve İbrahim Ufuk Kaynak 'dan Ünye–Akkuş Yolu İçin Bakanlık Hamlesi”

“CHP Ünye Sahada: Gürecülü ve İpekyolu’nda Esnaf Ziyareti”

Ordu'da Dolmuş Ücretlerine Zam Yok, Ücretsiz Binişler Kısıtlanabilir

Ordu’da Karayolu Yatırımlarında Son Durum: Hedef 2027, Çalışmalar Sürüyor

Yükleniyor

loading

Ordu’da Eğitim Sen ile Sosyal-İş Arasında TİS Krizi: Çalışanlar Grevde

Ordu'da Hükümet Caddesi Trafiğe Kapanıyor

Yorum yok...

Milliler Romanya'yı 1-0 Yenerek Finale Yükseldi

Ordu'da Çöp Krizi: AFAD ve Sağlık Raporları ile Çevre Müdürlüğü Raporu Çelişiyor

Kabadüz'de 19 Muhtar Madene Karşı Birleşti

Fatsa Belediyesi SGK'ya Devrettiği Eski Binasını Geri Aldı

Ordu’da Karayolu Yatırımlarında Son Durum: Hedef 2027, Çalışmalar Sürüyor

Kılıçlı Yemin Davası: Teğmen Ebru Eroğlu'nun İhracı Onandı

Fatsa’da Ulaşım Atağı: Bucaklı Bağlantı Yolu Modernleşiyor

Ünye’ye Gurur: Arif Nihat Asya Kız MTAL Öğrencisi İl İkincisi Oldu

Ünye’nin Gururu Genç Şefler: Hırvatistan’dan 12 Madalya ile Döndüler

ORDU’DA 60 YAŞ ÜSTÜNE ÜNİVERSİTE FIRSATI! KAYITLAR BAŞLADI, SON TARİH 27 MART

Minik Kalplerden Vatan Sevgisi Ünye’de Minik Öğrenciler Bayrak Sergisi Açtı

Ünye’de ODAK ‘tan Ramazan Geleneği: Öğrenciler ve Öğretmenler İftar Sofrasında

ORDU’DA LİSELİLER MÜNAZARA ARENASINDA: 130 OKUL KATILDI, KAZANANLARA PARA ÖDÜLÜ

Ordu'da Hayat Boyu Öğrenme: Anne ve 3. Yaş Üniversiteleri Kuruluyor

AKKUŞ 'TA OKULLARA KAR TATİLİ

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÇOCUKLARINA Ünye BİLSEK TEN DESTEK

Ordu Öğrencileri TÜBİTAK'ta Bölge Birincisi Oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17