Tarih: 10.09.2024 19:20

Ordu'da "ÇEMBER-22" operasyonu

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde 81 ilde gerçekleştirilen "ÇEMBER-22" operasyonlarına ilişkin bilgi paylaştı. 

-3 bin 126 kişi yakalandı -

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Ordu ilinin de dahil olduğu kapsamlı operasyonlarda, mahkemeler tarafından yakalama kararı çıkarılan ve uzun süredir aranan 3 bin 126 kişi yakalandı.

-“Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz” -

Operasyonların son beş gündür sürdüğünü belirten Yerlikaya, özellikle suçluların sokaklarda serbestçe dolaşmalarına asla izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.” dedi. 

Yakalanan suçluların sürelerine göre dağılımı şöyle: 0-5 yıldır aranan 3.093 kişi, 5-10 yıldır aranan 21 kişi, 10 yıl ve üzeri aranan 12 kişi.

-Suç kategorilerine göre yakalananlar -

Suç kategorilerine göre yakalananlar arasında ise; 497 kişi hırsızlık,199 kişi dolandırıcılık, 87 kişi yağma, 65 kişi adam öldürme, 92 kişi cinsel suçlar, 561 kişi narkotik suçlar, 281 kişi kaçakçılık ve organize suçlar kapsamında aranıyordu.

-Kolluk kuvvetlerinin tamamı katıldı -

Ordu'da İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın da katıldığı operasyonlar sonucunda suçlular, yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalanarak adalete teslim edildi.

-Bakan Yerlikaya’da tebrik -

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları yöneten valiler, kaymakamlar, jandarma komutanları, emniyet müdürleri ve sahil güvenlik birimlerini tebrik ederken, operasyonlara katılan polis ve jandarma personeline de teşekkür etti. Yerlikaya, "Milletimizin duası sizinle," diyerek güvenlik güçlerinin azim ve kararlılığını bir kez daha vurguladı.

Ordu’da bu tür operasyonların devam edeceği belirtilirken, vatandaşlar suçluların yakalanması için güvenlik güçlerine destek olmaya çağrıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —