16254,81%-2,38
43,50% 0,02
51,61% 0,04
6470,70% -4,66
11627,67% 0,00
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un onayıyla yeniden revize edilen projeye göre, iki katlı olarak planlanan otoparkta birinci kat tamamlandı; ikinci katın inşaatı ise devam ediyor. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, bakanımızın talimatı ile kapasitenin bu şekilde artırıldığını belirterek “Ordu’ya çok önemli bir tesis kazandırıyoruz. Bahçeli alanla birlikte vatandaşlarımız için modern bir yaşam alanı oluşacak” diye konuştu.
Geliştirilen proje ile kent meydanı, sosyal ve kültürel etkinlik alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları gibi öğelerle 7’den 70’e herkesin keyifle vakit geçirebileceği bir yaşam alanı elde edilecek. Üstelik Altınordu merkezi için otopark sorununun önemli ölçüde çözülmesi hedefleniyor.
Şehirdeki ulaşım rahatlatma hedefiyle dört bölgede yürütülen büyük otopark hamlesi sürüyor. 2 bin araçlık Millet Bahçesi yeraltı otoparkının yanı sıra mevcut Otogar alanında iki katlı 500 araç kapasiteli, Park Melet’te iki katlı 500 araç kapasiteli ve Millet Düzü’nde iki katlı 241 araç kapasiteli olmak üzere toplam 3 bin 241 araçlık otopark inşaatları da hızla ilerliyor. Bu çalışmalar, trafik yoğunluğunu azaltıp daha güvenli ve yaşanabilir bir şehir yapısının oluşmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Ünye Medya