• BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ POLONYALI 5 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİ KONUK EDİYOR

Erasmus Uluslar Arası Staj programı kapsamında Polonya'nın Torun şehrinde bulunan Nicolaus Copernicus Üniversitesi öğrencileri, staj programı için Özel Ünye Çakırtepe Hastanesini seçtiler.

Eğitim 10.07.2024 19:18:00 0
ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ POLONYALI 5 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİ KONUK EDİYOR

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Durak, bu staj programının Karadeniz Bölgesi’nde ilk defa yapılan bir uluslararası değişim programı olduğunu vurgulayarak, “Çakırtepe Hastanesini Ünye’den doğup, global bir marka yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Çakırtepe Hastanesi sadece Ünye’de veya bölgede değil, uluslararası arenada da sağlık konusunda bir paydaş olmaya çalışıyor.” diyen Durak, bu çalışmanın gurur verdiğini ifade etti. 

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Coşkun, uluslararası değişim programında Türkiye’den Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’nin seçilmesinin gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Bu da aslında Türk hekimliğinin, Türk hastane sisteminin ve laboratuvarlarımın ne aşamaya geldiğinin bir göstergesi.” dedi.

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi, Erasmus Staj Programı kapsamında Polonya'nın Torun şehrinde bulunan Nicolaus Copernicus Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Tıp (Medikal) Analizi bölümü 3. sınıf öğrencilerini ağırlıyor.

2 aylık staj süresinde Polonya’dan Ünye’ye gelen 5 öğrenci hastanenin laboratuvarında Türk sağlık sistemi ve laboratuvarı hakkında eğitim alırken, Ünye’yi tanıyacaklar. 

-“Polonya’dan öğrencilerimizi konuk ediyoruz” -

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Durak, basın açıklaması yaparak, projeyi tanıttı:

“Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’ne uluslararası Erasmus öğrenci değişim programında Polonya Nicolaus Copernicus Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Tıp (Medikal) Analizi bölümü 3. sınıf öğrencileri katıldılar. 2 aylık sürede burada laboratuvarımızda Başhekimimiz Uzm. Dr. Ali Coşkun hocamızın önderliğinde bir staj programı görecekler. 

-“Sağlık alanındaki bu Erasmus staj programı bölgede ilk” –

Bu görecekleri staj programı bölgemizde daha öncesinde yapılmamış, ilk defa yapılan bir uluslararası değişim programı. Çakırtepe Hastanesi sadece Ünye’de veya bölgede değil, uluslararası arenada da sağlık konusunda bir paydaş olmaya çalışıyor. Bu konuda da elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Bu da bizim için onur verici gururlandırıcı bir konu.

-“Öğrenciler farklı bir sağlık sistemi görüyorlar” -

Eczacılık Fakültesi’nde Tıp (Medikal) Analizi 3. Sınıf öğrencilerimize laboratuvarımızda onlara ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Farklı bir sistem görüyorlar, bu onlara tecrübe katacak. Elimizden geldiği kadar en üst seviyede laboratuvar parkurumuz var. Onlardan da ellerinden geldiği kadar faydalanacak. Başhekimimiz Biyokimya Uzmanımız Ali hocamız onlara güzel önderlik yapıyor. 

“Çakırtepe Hastanesi’ni Ünye’den doğup global bir marka yapmaya çalışıyoruz”

Öğrencilerimize staj için bizi tercih ettikleri ve bizim çalışma düzenimize renk kattıkları, bizi böyle uluslararası bir programda ülkemizi temsil etme fırsatı sundukları için teşekkür ediyorum. Çakırtepe Hastanesini Ünye’den doğup global bir marka yapmaya çalışıyoruz.”

-“Bizi seçmeleri hepimiz için büyük bir gurur kaynağı” -

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimiz Uzm. Dr. Ali Coşkun, uluslararası değişim programında Türkiye’den Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’nin seçilmesinin gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı: 

“Buradaki genç kardeşlerimizin Ünye’yi, özel bir laboratuvarı, özel bir hastaneyi ki evet hastanemiz çok güzel, donanımlı, gerçekten kendimize güveniyoruz, başarılı hekimlerimiz var, laboratuvarımız güçlü. Ama bizi seçmeleri hepimiz için büyük bir gurur kaynağı. Bu da aslında Türk hekimliğinin, Türk hastane sisteminin ve laboratuvarlarımın ne aşamaya geldiğinin bir göstergesi. 

-“Gittiğinde eminim daha çok bilgili ve mutlu ayrılacaklar” -

Kardeşlerimiz 5 yıllık bir üniversitenin 3 yılını bitirdiler. 2 yıl sonra bu kardeşlerimiz laboratuvarda söz sahibi olacaklar. Yani buraya yüzde 60-70 oranında bilgili geldiler. Bizde kendilerine bir şey katabilirsek diye bir program yaptık. Bizim buradaki amacımız bu kardeşlerimiz gittikleri yerlerde insanlara faydalı olsunlar diye yeni bilgiler öğretmek ve Türkiye’yi ve hastanemizi de güzel tanıtmalarını, güzel anı olarak kalmalarını sağlamak. Bunun için çalışıyoruz. Laboratuvar ekimizde çok gayretli. İyi de kaynaştılar. İşleri beraber yapıyorlar. Biz kendilerinden gerçekten çok memnunuz. İnşallah onlarda gittiğinde belki biraz yorgun ayrılacaklar ama eminim daha çok bilgili ve mutlu ayrılacaklardır. Şundan eminim buradan çok dolu gidecekler. Hiç pişman olmayacaklar, Ünye ve Çakırtepe Hastanesi anılarında hep çok güzel bir yer edinecek. Bizim amacımız ve hedefimizde bu.”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan öğrenciler; “Özel Ünye Çakırtepe Hastanesini neden seçtiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Yurt dışında eğitim almak istedik. İnternette araştırma sonucu daha küçük ve samimi olabileceğimiz bir yere gitmek istedik. Türkiye’yi seçtik ve iletişim kurduğumuz yerlerde İstanbul, Kapadokya gibi yerlere gitmek istemedik. Çakırtepe Hastanesiyle iletişim haline girdik ve çok hızlı geri dönüş sağlandı. Direkt buraya geldik, burayı çok sevdik, hem insanı olsun, hem yeşilini çok sevdik.”

“Ünye’ye ilişkin düşünceleriniz nedir?” sorusuna, “Ünye’de insanlar çok samimi ve misafirperverler. Çoğu kişiler bize bir şeyler öğretmek istiyor. Bize göre çok yerinde bir seçim oldu. Burayı çok sevdik” dediler.

“Erasmus programının nasıl bir fayda sağlayacağını düşünüyorsunuz?” sorusuna Polonyalı öğrenciler, şu yanıtı verdi:

“Özel Ünye Çakırtepe Hastanesinin bölgedeki en önemli laboratuvara sahip olması bakımından, hizmet açısından, sunduğu imkanlardan ve solunum alerji testlerinden etkilendik. Bu konuda Mehmet Ali Durak Başkanımız ve Uzman Doktorumuz Ali Coşkun Başkanımıza bize çok hızlı bir geri dönüş yaptı, çok teşekkür ediyoruz. Bu program sayesinde çok farklı bir kültürü, sağlık deneyimini edineceğiz. Aynı zamanda laboratuvar konusunda çok uzmanlar. Becerimizi ve yeteneklerimizi çok iyi şekilde geliştireceğiz.”

“Ünye’de staj yaparken hangi zorluklarla karışılacağınızı düşünüyorsunuz?” sorusuna ise “Başta yabancılık çekebileceğimizi düşündük. Fakat gerek hastane, gerek personel ve şehir insanlarının cana yakınlığı endişemizi yok etti. Türkiye’ye dair ise tarihi ve kültürü hakkında araştırma yaptık. Hastane hakkında da Ünye hakkında da araştırma yaptık, ne yiyebiliriz düşüncesi ve müzik hakkında kültürü merak ettik.” ifadelerini kullandılar.


Eğitimde yeni dönem başladı

Balkondan düşen çocuğun burnu bile kanamadı

Yine yağmur var…

BAŞKAN TAVLI, “ZABITALARIMIZ BELEDİYEMİZİN AYNASIDIR”

Emniyet’ten kasksız motorculara geçit yok!

Bıçaklı kavgada 2 genç yaralandı

Kumru’da operasyon…

İŞÇİLER YALNIZ BIRAKILMADI

ORÇEV, “ACIMIZ DA BÜYÜK KİNİMİZ DE”

Ordu’da 35 kaza; 53 yaralı…

Uyuşturucuya geçit yok!

Kaçak, sahte alkol ve tütün mamullerine göz açtırılmıyor

Otomobil ırmağa uçtu, sürücü yaralandı

Ünye, şehidini uğurladı

Fındık ihracatında rekor

Park halindeki araç tamamen yandı

Ordu, şehidini karşıladı

Fındık toplama makinesi ölümüne neden oldu

ÜNYE, ŞEHİDİNİ BUGÜN UĞURLAYACAK

Ani sel ve su baskınlarına dikkat!

KYK Yurt Ücretlerine yüzde 50 zam

Milli Eğitimde yeni dönem yeni kurallarla başlıyor!

Ordu'da 'Mercek-24' Operasyonu!

Araç fındık bahçesine uçtu

Meryem Yıldırım vefat etti

Sevim Dizlek hayatını kaybetti

Hamide Karacaoğlu vefat etti

EMEP, “MADEN KABUSA DÖNDÜ.”

Emine Çamyar son yolculuğuna uğurlandı

Ünye 1957 Spor Erzurum kampında!

Yükleniyor

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

ORDU İL JANDARMA’DAN UYUŞTURUCUYA VE KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

3 KİLO UYUŞTURUCU İLE ÜNYE GİRİŞİNDE YAKALANDILAR!...

DURDURULAN OTOBÜSTEN 786 GR BONZAİ ÇIKTI

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1