Tarih: 28.05.2024 15:33

PİLOT İL SEÇİLEN ORDU’DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Proje kapsamında pilot bölge olarak seçilen Ordu’da 5 gün boyunca saha araştırmaları yapılarak paydaş kamu ve kurumlarda toplantılar gerçekleştirilecek. Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Belediyeler Birliği heyeti bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette proje tanıtımı yapılarak, ortak çalışma planlama istişaresi gerçekleştirildi. 

 

Toplantıda söz alan Başkan Güler, “Bu projede şehrimizi pilot olarak seçmişsiniz. Şehrimiz iklim değişikliğinde sosyolojik, ekonomik ve çevresel boyutlar bakımından çok iyi bir laboratuvar” ifadeleri kullanarak bu projenin birlik içerisinde yürütüleceğini vurgusunu yaptı. 

 

5 gün sürecek programın 3’üncü gününde Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yerel tüm paydaşların davet edildiği projeye dair hedeflerin, öneminin ve Ordu iline beklenen etkilerin sunumu yapıldı. Sunumların ardından sorular cevaplanarak öneriler alındı.

 

Program saha çalışmalarının devamı, anketlerin gerçekleştirilmesi ve iklim değişikliğinin yerel halk üzerine etkilerinin gözlemlenmesi üzerine yapılacak alan çalışmalar ile devam edecek. 

Ordu, bu önemli projede aktif bir rol oynayarak toplumsal dirençliliğin artırılmasına katkı sağlayacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —