-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
TRİATLON HEYECANI BAŞLADI
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ordu Triatlon Türkiye Kupası yarışları başladı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğinde 10-12 Haziran tarihlerinde Ordu'da triatlon yarışlarının 4'üncüsü başladı. Triatlon sporunun Ordu'da ve ülke genelinde geniş kitlelere ulaşmasını amaçlayan ve bu çerçevede 3 yıldır düzenlediği organizasyonlarla triatletleri şehirde ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da dördüncüsü düzenlenen “2023 Ordu Triatlon Türkiye Kupası” ve “Okul Sporları Türkiye Şampiyonası” yarışlarına ev sahipliği yapıyor.
Türkiye genelinde her yaş grubundan 17 ilden 400’ün üzerinde sporcunun katılımıyla gerçekleşecek olan yarışlarda sporcular yüzme, bisiklet ve koşu parkurlarında ardı ardına mücadele veriyor.
Altınordu sahilinde Tayfun Gürsoy Parkı’nda gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan yarışların startını Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya birlikte verdi.
BAŞKAN GÜLER: “ORDU SPORSEVERLERİN ÇOK BEĞENDİĞİ VE HALKIN DA SPORA ÇOK YAKIN OLDUĞU BİR İL”
Triatlon yarışlarının startını veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun tarihi günlerden birisini yaşadığını ifade etti.
Başkan Güler açıklamalarında şu görüşlere yer verdi:
İlk yarışın ardından açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ordu bugün güzel ve tarihi günlerinden birini yaşıyor. Bin 500 katılımcı ve 400 sporcu ile triatlon yarışları başladı. Bu yarışlar, yüzme, koşu ve bisiklet ile oluyor, çok önemli bir yarışma çünkü 3 ayrı sahada sporcuların güç ve kabiliyetlerini gösterdikleri yarışma. Güzel bir yarışma olacak, Ordu'yu da özel olarak seçtiler. Biz de Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmalara ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Ordu sporseverlerin çok beğendiği ve halkın da spora çok yakın olduğu bir il, dolayısıyla burada bütün sahalarda spor yapıyoruz. Buna hem tabiatımız müsait hem halkımız çok olumlu ve sporcu bir şehir. Bu bakımdan tesislerimizi tam anlamıyla yaptık, yayla ve şelalelerimiz bunu destekliyor, bunların yanında tüm spor sahalarında yoğun bir çalışma var” dedi.
FEDERASYON BAŞKANI YALÇINKAYA: “ORDU'DA ULUSLARARASI ORGANİZASYON GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Triatlon Federasyon Başkanı Bayram Yalçınkaya, Ordu'nun bu spora çok uygun bir bölgede olduğunu söyledi. Pandemi sürecinde, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in desteği ile Ordu'da organizasyon yaptıklarını söyleyen Yalçınkaya, “O günden bu yana 4'üncüsünü yapıyoruz, güzel bir organizasyon oluyor. Şu anda ilk startları verdik, bugün ve yarın 400'ün üzerinde sporcu katılacak. Ordu'da uluslararası organizasyon gerçekleştirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
TRİATLETLER’DEN TEŞEKKÜR
Duygu ve düşüncelerini paylaşan triatletler çok güzel bir yarış geçirdiklerini vurguladı. Ordu’daki parkura hayran kaldıklarını da belirten sporcular eksiksiz gerçekleştirilen organizasyon için Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler başta olmak emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
Ünye Kalesi: 2500 Yıllık Tarihi, Dehlizleri, Kaya Mezarları ve Dünyada Tek Raylı Sistemi ile Eşsiz Bir Miras
Ünye’de “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” Etkinliği
İYİ Parti'den ORBEL'e Sert Sorular: Maden İçin Bu Acele Niye?
Ordu'da STK'lar İsrail ve ABD'ye Tepki Gösterdi
Hüseyin Tavlı Muhtarlarla Sahada: Talepler Yerinde Dinleniyor
Orduspor 1967, Bulancak Maçında Ligi Kurtarmak İstiyor
TİTİZ FATSA 'DAN SESLENDİ 'TOPRAĞIN ÜSTÜ ALTINDAN DEĞERLİ''
Ordu’da Eğitim Sen ile Sosyal-İş Arasında TİS Krizi: Çalışanlar Grevde
Ünye'de Genç Kızlar Halter Türkiye Birinciliği Başlıyor
Ordu’da Çölyak Hastalarına Büyük Destek: Glütensiz Gıdalar Ücretsiz Kapıya Kadar Ulaşıyor
Altınordu Buz Pateni Pisti Sezonu 30 Bin Ziyaretçiyle Tamamladı
Ordu'da Hükümet Caddesi Trafiğe Kapanıyor
Yorum yok...
Turnasuyu Kordon Park’ta 2. Etapta Sona Doğru: Yaz Aylarına Yetiştirilecek
Milliler Romanya'yı 1-0 Yenerek Finale Yükseldi
Ordu'da Çöp Krizi: AFAD ve Sağlık Raporları ile Çevre Müdürlüğü Raporu Çelişiyor
Fatsa'da Sahile Vuran İHA'da Patlayıcı Bulunmadı
Ünye’ye Gurur: Arif Nihat Asya Kız MTAL Öğrencisi İl İkincisi Oldu
Ordu Tabip Odası’nda Seçim Hareketliliği: Uzm. Dr. Ali Coşkun Adaylığını Duyurdu
Kabadüz'de 19 Muhtar Madene Karşı Birleşti
Altınordu'da Yaşlılara Dijital Okuryazarlık Semineri
Altınordu'da Mahalle Yolu Sorunu İş Birliğiyle Çözüldü
Fatsa Belediyesi SGK'ya Devrettiği Eski Binasını Geri Aldı
Ünye Kadın Futbol Kulübü’nden Tesisleşme Atağı: İki Yeni Halı Saha Geliyor
“Mustafa Hamarat ve İbrahim Ufuk Kaynak 'dan Ünye–Akkuş Yolu İçin Bakanlık Hamlesi”
“CHP Ünye Sahada: Gürecülü ve İpekyolu’nda Esnaf Ziyareti”
Ordu'da Dolmuş Ücretlerine Zam Yok, Ücretsiz Binişler Kısıtlanabilir
Ordu’da Karayolu Yatırımlarında Son Durum: Hedef 2027, Çalışmalar Sürüyor
Altınordu'da Down Sendromu Farkındalık Günü'nde Renkli Gösteri
Altınordu'da Ramazan Etkinlik Alanı On Binlerce Kişiyi Ağırladı
Yükleniyor





