• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

ÜNYE-AKKUŞ-NİKSAR YOLUNUN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Bölgemizin en önemli ulaşım yatırımlarından birisi olan Ünye-Akkuş-Niksar Yolunun temel atma töreni, Ünye ilçemizde gerçekleştirildi.

Gündem 30.04.2023 17:37:00 0
ÜNYE-AKKUŞ-NİKSAR YOLUNUN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Ünye İlçemizin Çatalpınar mahallesinde düzenlenen temel atma törenine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoglu, Milli Egitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Vali Tuncay Sonel, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Milletvekili Anayasa Komisyon Başkanı Yusuf Beyazıt, 

Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoglu, “Bizim için Karadeniz bir başka. Ordu bambaşka. Ordu, anlatılmaz yaşanır. O yüzden Ordu için ne yapsak azdır, yerindedir ve yapmaya da devam edeceğiz. Ulaştırma Bakanlığı Ordu’da tam 45 milyar liralık yatırım yaptı. Şu anda sadece Karayolları Genel Müdürlüğümüzce Ordu ilinde maliyeti 20 milyar lira olan 20 projede yoğun bir çalışma gösteriyoruz. Sadece Ordu çevre yoluna tam 24 km’lik yolumuzun 9.5 km’si tünel. Şu an devam eden işin %70’inden fazlasını bitirdik ve en kısa sürede tamamlayacağız. Sonuçta Ordu büyüyecek. Ünye-Akkuş-Niksar yolumuz 94 km uzunluğunda. Burası Akdeniz Karadeniz bağlantısını sağlayacak çok önemli bir yol. Ordu’nun beklediklerini, taleplerini hepsini bir Ordulu kadar biliyorum. Fatsa Çevreyoluna da başlayıp onu da bitireceğiz. Ünye-Akkuş-Niksar yolunun Ordu’ya, Tokat’a, Niksar’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

 

Ünye-Akkuş-Niksar Yolu Temel Atma Töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer de şu görüşlere yer verdi:

“Çok kıymetli Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza çok teşekkür ederim. Böylesine kritik bir projeyi sadece Ordu’nun Tokat’a değil, Akdeniz’e bağlanmasını sağlayan nefes borusunu açan yolu hızlı bir şekilde hizmete alacağı için kıymetli bakanıma en içten şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra da çok daha fazla bir şekilde siz değerli hemşerilerimizin hizmetine sunacaktır. Ünye-Akkuş-Niksar karayolunun hayırlara vesile olmasını diliyorum”

 

 

Ünye-Akkuş-Niksar Yolu Temel Atma Töreninde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ülkemizin her bir köşesine hizmet yağmuru var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ve Mlli Eğitim Bakanlığımız ilimize en fazla yatırım yapan bakanlıklarımız. Ünye-Akkuş-Niksar yolu yapımı çok önemliydi. Ordu genelinde 20 büyük yatırımla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Teşkilatımız işçisinden mühendisine kadar ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Ordu’da da tarih yazıyor. Ülkemizin gelişmesi için bir tuğla koyana, bir çivi çakana teşekkür etmemiz gerekiyor. Allah yapanlardan razı olsun” şeklinde konuştu. 

 

Törende söz alan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu da, “Hem Ordulu olarak, bu yolu çok fazla kullanmış birisi olarak, şimdi de Tokat’a hizmet etmekten onur duyan birisi olarak hepinizi saygıyla selamlıyorum. Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayacak akslardan bir tanesinin üzerindeyiz. Ancak, aynı kültürle yoğrulmuş olan Tokat ve Ordu illerini çok daha fazlasıyla bir araya getirecek olan yolumuzun çok daha büyük güzelliklere, ekonomik imkanlara, sosyal imkanlara kavuşturacak bir köprü haline geleceğine inanıyorum.” dedi.

 

Tokat Milletvekili Anayasa Komisyon Başkanı Yusuf Beyazıt, “Ünye-Akkuş-Niksar yolunun Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayan, Tokat’ımızı, Danişmentliler’in başkenti olan Niksar’ımızı Ünye’ye bağlayacak, sahile ulaştıracak olan en önemli akslardan birisi” derken, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ise “Ordu’nun en önemli projelerinden ve hayallerinden biri olan Ünye-Akkuş-Niksar yolunun temel atma merasimini bize bugün burada yaşatmasından dolayı hem Ulaştırma Bakanımıza hem de Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bu güzergah kısa sürede biterek Ordu ve Tokatlı hemşehrilerimizin hizmetinde olacak” diye konuştu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler konuşmasında Ünye-Akkuş-Niksar yolunun 

aynı zamanda Akdeniz’i Karadeniz’e bağladığını belirterek, “Bu yol iki medeniyeti iki denizi, İki ekonomiyi birbirine bağlıyor” dedi.

 

Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu konuşmasında, ”Ordu’muzu bu yol ile beraber güneye bağlamış olacağız. Ülkemizin kuzey güney istikametinde 18 tane aksımız var. Bunların önemli olanlarından bir tanesi de şu anda çalışmalarını başlattığımız Ünye-Akkuş-Niksar yolumuzudur. Bütün Karadeniz sahilinin İç Anadolu’ya ve Akdeniz’e bağlayan yollarımızdan bir tanesi olan yolumuzun çalışmalarını başlatıyoruz. Sayın Bakanımızın talimatıyla burayı yatırım programına aldık, yer teslimini yaparak bugün temel atma törenini gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoglu, Milli Egitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Vali Tuncay Sonel, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Milletvekili Anayasa Komisyon Başkanı Yusuf Beyazıt ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla butona basılarak Ünye-Akkuş-Niksar yolunun temeli atıldı.

 

Altınordu'da kaldırım işgallerine ve izinsiz afişlere karşı denetimler sıkılaştı

52 Orduspor Evinde 2-0 Mağlup Oldu, Bozokspor Üst Sıralara Yükseldi

Fatsa'da Kamyon ve Kamyonet Çarpıştı: 2 Ton Fındık Yola Saçıldı

Ünye Kalesi: 2500 Yıllık Tarihi, Dehlizleri, Kaya Mezarları ve Dünyada Tek Raylı Sistemi ile Eşsiz Bir Miras

Ünye’de “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” Etkinliği

İYİ Parti'den ORBEL'e Sert Sorular: Maden İçin Bu Acele Niye?

Ordu'da STK'lar İsrail ve ABD'ye Tepki Gösterdi

Hüseyin Tavlı Muhtarlarla Sahada: Talepler Yerinde Dinleniyor

Orduspor 1967, Bulancak Maçında Ligi Kurtarmak İstiyor

TİTİZ FATSA 'DAN SESLENDİ 'TOPRAĞIN ÜSTÜ ALTINDAN DEĞERLİ''

Ordu’da Eğitim Sen ile Sosyal-İş Arasında TİS Krizi: Çalışanlar Grevde

Ünye'de Genç Kızlar Halter Türkiye Birinciliği Başlıyor

Ordu’da Çölyak Hastalarına Büyük Destek: Glütensiz Gıdalar Ücretsiz Kapıya Kadar Ulaşıyor

Altınordu Buz Pateni Pisti Sezonu 30 Bin Ziyaretçiyle Tamamladı

Ordu'da Hükümet Caddesi Trafiğe Kapanıyor

Yorum yok...

Turnasuyu Kordon Park’ta 2. Etapta Sona Doğru: Yaz Aylarına Yetiştirilecek

Milliler Romanya'yı 1-0 Yenerek Finale Yükseldi

Ordu'da Çöp Krizi: AFAD ve Sağlık Raporları ile Çevre Müdürlüğü Raporu Çelişiyor

Fatsa'da Sahile Vuran İHA'da Patlayıcı Bulunmadı

Ünye’ye Gurur: Arif Nihat Asya Kız MTAL Öğrencisi İl İkincisi Oldu

Ordu Tabip Odası’nda Seçim Hareketliliği: Uzm. Dr. Ali Coşkun Adaylığını Duyurdu

Kabadüz'de 19 Muhtar Madene Karşı Birleşti

Altınordu'da Yaşlılara Dijital Okuryazarlık Semineri

Altınordu'da Mahalle Yolu Sorunu İş Birliğiyle Çözüldü

Fatsa Belediyesi SGK'ya Devrettiği Eski Binasını Geri Aldı

Ünye Kadın Futbol Kulübü’nden Tesisleşme Atağı: İki Yeni Halı Saha Geliyor

“Mustafa Hamarat ve İbrahim Ufuk Kaynak 'dan Ünye–Akkuş Yolu İçin Bakanlık Hamlesi”

“CHP Ünye Sahada: Gürecülü ve İpekyolu’nda Esnaf Ziyareti”

Ordu'da Dolmuş Ücretlerine Zam Yok, Ücretsiz Binişler Kısıtlanabilir

Yükleniyor

loading

Ordu’da Eğitim Sen ile Sosyal-İş Arasında TİS Krizi: Çalışanlar Grevde

Ordu'da Hükümet Caddesi Trafiğe Kapanıyor

Yorum yok...

Milliler Romanya'yı 1-0 Yenerek Finale Yükseldi

Ordu'da Çöp Krizi: AFAD ve Sağlık Raporları ile Çevre Müdürlüğü Raporu Çelişiyor

Kabadüz'de 19 Muhtar Madene Karşı Birleşti

Fatsa Belediyesi SGK'ya Devrettiği Eski Binasını Geri Aldı

Ordu’da Karayolu Yatırımlarında Son Durum: Hedef 2027, Çalışmalar Sürüyor

Kılıçlı Yemin Davası: Teğmen Ebru Eroğlu'nun İhracı Onandı

Fatsa’da Ulaşım Atağı: Bucaklı Bağlantı Yolu Modernleşiyor

Ünye’ye Gurur: Arif Nihat Asya Kız MTAL Öğrencisi İl İkincisi Oldu

Ünye’nin Gururu Genç Şefler: Hırvatistan’dan 12 Madalya ile Döndüler

ORDU’DA 60 YAŞ ÜSTÜNE ÜNİVERSİTE FIRSATI! KAYITLAR BAŞLADI, SON TARİH 27 MART

Minik Kalplerden Vatan Sevgisi Ünye’de Minik Öğrenciler Bayrak Sergisi Açtı

Ünye’de ODAK ‘tan Ramazan Geleneği: Öğrenciler ve Öğretmenler İftar Sofrasında

ORDU’DA LİSELİLER MÜNAZARA ARENASINDA: 130 OKUL KATILDI, KAZANANLARA PARA ÖDÜLÜ

Ordu'da Hayat Boyu Öğrenme: Anne ve 3. Yaş Üniversiteleri Kuruluyor

AKKUŞ 'TA OKULLARA KAR TATİLİ

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÇOCUKLARINA Ünye BİLSEK TEN DESTEK

Ordu Öğrencileri TÜBİTAK'ta Bölge Birincisi Oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17