• BIST 100

    16642,49%1,23
  • DOLAR

    43,49% 0,04
  • EURO

    51,31% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6873,87% 5,71
  • Ç. ALTIN

    11786,68% 3,61

ÜNYE DE EĞİTİME ARA VERİP ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR DEDİLER.

Ünye de eğitim sendikaları bir araya gelerek ortak basın açıklaması ile öğretmene şiddete hayır dediler.

Eğitim 10.05.2024 18:34:00 0
ÜNYE DE EĞİTİME ARA VERİP ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR DEDİLER.

İstanbul da Okul Müdürü öğretmen İbrahim Oktugan’ın silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetmesi üzerine Ünye’de, Eğitim Sendikaları bir araya gelerek açıklamada bulundular.

Ünye Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması gerçekleştiren

Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim-İş Sendikaları Eğitimde şiddete hayıor diyerek bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

 Ünye Cumhuriyet Meydanında Düzenlenen Ortak Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

 “Milli Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidarın eğitim emekçilerine yönelik söylem ve yaklaşımları ile Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden emeğimizin değersizleştirildiği, mesleğimizin itibarsızlaştırdığı koşullarda, savaşlarda bile hedef alınmayan eğitim emekçileri okullarda şiddetin hedefi olmaya devam etmektedir.

Önceki gün ömrünün büyük bölümünü eğitime ve öğrencilerine adamış olan bir meslektaşımızı hayattan ve öğrencilerinden koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci oluşu ne de failin uyruğu ile ilgilidir.

Bugüne kadar eğitimden sorumlu olanların yaptıkları açıklamalarda eğitimde yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak öğretmenleri göstermesi, CİMER uygulamasının bizlere karşı bir sopaya dönüştürülmesi, MEB’in eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmenleri ve idarecileri veli/öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması, bugün yaşananlara zemin oluşturmuştur.

Bu ülkede okulda öğretmen öldürüldü! Söz bitti! Şiddetin, cinayetin tek bir faili olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Cinayetin arkasındaki zihniyet, bizleri ötekileştiren, her fırsatta tehdit ederek hedef haline getiren, mesleğimizin itibarını ayaklar altına alanlardır. “Bir toplumun uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür.”

Öğretmenler, toplumun temel taşlarını döşeyen, gelecek nesilleri yetiştiren ve aydınlık bir geleceğe rehberlik eden mimarlardır. Öğretmene yapılan her saldırı, tüm topluma ve ülkenin geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Unutmayalım ki, eğitimsiz bir toplum, karanlığa mahkumdur.

Buradan Milli Eğitim Bakanı’na soruyoruz;

  • Okulda şiddeti önlemek için daha kaç eğitim emekçisinin can vermesi gerekiyor?
  • İktidarın ve MEB’in plansızlığı nedeniyle okullarımız güvenlik açısından ciddi risk altındadır. Okullarımızdaki güvenlik açığının faturasını canımızla mı ödeyeceğiz?

Buradan bir kez daha altını çiziyoruz. Her suç gibi bu suçun da azmettiricileri olduğunu biliyor ve onları çok iyi tanıyoruz.

–Daha önce defalarca yaşadığımız cinayetler gibi bu son bu cinayetin de azmettiricileri; öğretmenler çalışmıyor gibi yanlış bir algıyı toplumda yaymaya çalışanlardır.

– Bizleri bugün okullarımızda açık hedef haline getirenler; liyakatsiz şekilde atandıkları koltukları bir hükümdarlık alanı gibi kullananlar, her fırsatta bizleri aşağılamaya çalışan mülki amirlerdir. Öğretmenliğin aynı zamanda bir uzmanlık mesleği olduğunu görmezden gelenlerdir. Okullarda şiddeti körükleyenler; eğitime dair eleştiri ve önerilerimize yıllardır kulak tıkamakta ısrar edenlerdir.

– Bizleri hedef haline getirenler; her fırsatta emeğimizi küçümseyenler, mesleğimizi itibarsızlaştıranlardır.

Bugün eğitim emekçilerinin canlarından endişe ederek okula gidiyor olması işte bunların eseridir. Bunun için atılması gereken ilk adım bu zihniyetin kökten değişmesidir.

  • Okullardaki şiddetin arkasındaki nedenler ortaya çıkarılmalı, eğitim emekçilerinin can güvenliği sağlanmalıdır.
  • Okulda şiddetin son bulması için MEB’i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz.
  • Okullarda yaşanan şiddet olaylarındaki korkutucu tırmanışı engellemek için bir an önce eğitimde şiddet yasası çıkarılmalıdır.
  • Eğitim kurumlarının tümünde, şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemleri, ne yapılacağını ve nasıl önleneceğini gösteren bir eylem planı hazırlanmalıdır.
  • Failler toplumun vicdanını rahatlatacak ve yeni olaylar açısından caydırıcı olacak şekilde cezalandırılmalıdır.
  • Özel ya da devlet okulu fark etmeksizin, derhal tüm okulların güvenliği sağlanmalıdır.
  • Ahlak bekçiliğine soyunan RTÜK’ün toplumsal şiddeti başlıca gündemi haline getirip, mafya ve suç temalı TV yapımlarını denetlemesi sağlanmalıdır.
  • İçine bin bir tane gereksiz ve hatta zararlı içeriklerle doldurulan müfredat yerine şiddetin çağdışı ve yanlış olduğunu öğreten, toplumsal yaşam dersleri içeren öğretim programları hazırlanmalıdır.

Kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyor, can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz!

 

Ordu'da Badminton Yıldızlar İl Birinciliği Başladı

Ordu'da 84 Afetzede Yeni Evlerine Kavuştu: Kura Çekimi ve Anahtar Teslimi Gerçekleştirildi

Adıgüzel: Fındık Piyasasında Kurtuluş Savaşı

Ordu'ya 4 İlçe ve OSB için Doğalgaz Süreci Başladı

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA TAM DESTEK

Ulubey-Kelkit Maçı 18 Şubat'ta Oynanacak

Ordu 'da Kaz Yetistiriciliğine Hilmi Güler güvencesi

Ordu'da İçme Suyu Altyapısına Büyük Atılım: 6,5 Yılda 19 İlçeye 107 Yeni Depo

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde Patpat Fındık Bahçesine Uçtu: 1 Ölü, 1 Yaralı

Ordu'da Rüzgarda Düşen Tabela İşçiyi Yaralattı

Berat Kandili’nde Anlamlı İkram: Metpa İDAŞ’tan Ünye Halkına Lokma

EHLİYET SINAVLARI DEĞİŞTİ ARTIK ÇOK ZOR OLACAK

Fatsa Çocuk ve Gençlik Korosu'ndan Muhteşem Barış Manço Gecesi

Altınordu'da atıl otopark yeniden hizmete açılıyor

Ordu’da 14 Adrese Şafak Baskını: 5 Kişi Tutuklandı

Ordu'da 500 Bin TL'lik Kaçak Ürün Operasyonu

Yİ Partili Akyürek'ten Bakan Işıkhan'ın Ordu Ziyaretine Sert Eleştiri: "Aç İnsan Alkış Tutmaz, Gerçekleri Süpürmeyin"

Ordu’da Millet Bahçesi ve Çok Katlı Otopark Projesinde Büyük Artış

Ordu'da muhtarın köpeklerine baltalı saldırı

Ünye 'de zincirleme kaza 7arac birbirine girdi

CANAN YILMAZ HASTALIĞA YENİK DÜŞTÜ HAYATINI KAYBETTİ

İYİ Parti'den Dervişoğlu'na Cumhuriyet Vurgulu Kutlama

Ordu'da İki Maden Sahası İhaleye Çıkarıldı

Ünye 'de Üzücü Olay yine İntihar! Genç kız hayatına son verdi

İzin çıktı artık Ordu 'da Kenevir Üretimi Yapılabilecek

Ünye 1957 Spor, tırmanışa devam ediyor Murgulspor ‘dan 3 puan

En Düşük Emekli Maaşı Farkı Şubat'ta Ödenecek

Altın ve Gümüşteki Düşüşün Üç Nedeni

İkizce'de kahverengi kokarca mücadelesi: Dört mahallede ilaçlama

Ordu'da 3.334 Konut İçin Kura Çekildi

Yükleniyor

ORDU'DA UYUŞTURUCU VE SİLAH SATIŞINA JANDARMADAN DARBE

ORDU’DA JANDARMA ‘DAN UYUŞTURUCU SATANLARA DARBE

Ordu jandarmadan uyuşturucu operasyonu 10 gözaltı

ORDU ‘DA IUYUŞTURUCU TİCARETİ YAPMAK ‘TAN 3 GÖZALTI DAHA YAPILDI

ORDU'DA NARKOTİK OPERASYONLARI: 2 GÜNDE TOPLAM 25 KİLO METAMFETAMİN

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9