Tarih: 24.06.2024 20:28

ÜNYE’DE RAHVAN YARIŞLARI HEYECANI

Facebook Twitter Linked-in

Ünye Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Federasyonu işbirliği ile organize edilen Binicilik Federasyon Yarışları Ünye Belediyesi Binicilik ve Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin birçok ilinden yarışlara katılım olurken vatandaşlar da güneşli bir pazar gününü at yarışlarını izleyerek değerlendirdi. 

 

Katılımın yoğun olması nedeniyle, ilk olarak grup elemeleri yapıldı. Toplamda 7 kategoride gerçekleştirilen yarışlar oldukça heyecanlı geçti. Yarışların tamamlanmasının ardından dereceye girenlere kupaları protokol tarafından takdim edildi.

 

Başkan Tavlı, “İsrail’in Zulmünü Kınıyorum”

Sözlerine alandakilerin Kurban Bayramı’nı kutlayarak başlayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Allah’a şükürler olsun ki güzel bir Kurban Bayramı’nı huzur içerisinde ülkemizde eda ettik. Zalimlerin zulmü içerisinde Kurban Bayramı’nı eda etmeye çalışan Müslüman kardeşlerimiz var. Cenabı Allah onlara da bizler gibi aynı şekilde huzur içerisinde bayramları huzur içerisinde geçirmeyi nasip etsin. İsrail’in zulmünü de buradan kınadığımı özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

 

 

Başkan Tavlı “Ata Sporumuza Her Zaman Sahip Çıktık”

Ünye’de tarihi ve kültürel değerlere her zaman sahip çıktıklarını belirten Başkan Tavlı, “Bugün hakikaten geleneksel atasporlarımıza kıymetli hemşerilerimizin sahip çıktığını bir kez daha gördük. Buraya katılım sağlayarak bu organizasyonların coşkulu bir şekilde geçmesine vesile olan kıymetli hemşerilerime ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Biz de ata sporumuza her zaman sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Başkan Tavlı “Festivalde At Gösterileri Yer Alacak”

Ünye’de gerçekleştirilen rahvan at yarışlarının yanı sıra geçen yıl ilk kez yapılan at gösterilerinin bu yıl da devam edeceğini belirten Başkan Tavlı sözlerini şöyle sürdürdü; “Tabi böyle bir güzel organizasyonun oluşmasında Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Genel Başkanımız Zübeyir Bekiroğlu’nun da katkısı var. Sağ olsunlar bizlere her zaman destek oldular. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. Geçen yıl burada atların gösterisini keyifle izledik. Rahvan at yarışlarının dışında yine Ünye‘de İnşallah Temmuz ayı içerisinde gerçekleştireceğimiz festivalimizde at gösterileri de yer alacak. Bu organizasyonu da yine federasyonumuzla birlikte ortak yapacağız. Bugün burada keyifli yarış izledik. Yarışlara Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelerek katılım sağlayan çok kıymetli at sahiplerine ve jokeylere teşekkür ediyorum.”  

 

Kaymakam Kula, “Ünye’de Kültürümüz Yaşatılmaya Devam Ediyor”

Ünye Kaymakam Vekili Avni Kula ise yaptığı konuşmada, “Bu kültürün yaşatılması gelecek nesillere aktarılması için verilen gayretlerden dolayı Sayın Ünye belediye başkanımıza, sayın federasyon başkanımıza ve yetkililerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca çevre illerden ve Türkiye’nin birçok ilinden buralara kadar yarışmak için gelen değerli at sahibine ve jokeylerimize de teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Genel Başkan Bekiroğlu, “Türkiye’nin En İyi Akrobatları Ünye’ye Gelecek”

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Genel Başkanı Zübeyir Bekiroğlu ise “Bugün Ünye ilçemizde kıymetli belediye başkanımızın göstermiş olduğu ilgi ve alakayla ikinci defa bulunuyoruz. Yarışlarımız kazasız belasız inşallah hayırlısıyla neticelensin. Tabi biz sadece Ünye ilçemizde rahvan yarışlar yapmıyoruz. İnşallah festival dönemi geldiğinde de Türkiye’nin en iyi akrobatlarını geçen yıl buraya getirdiğimiz gibi inşallah tekrar nasip olursa sizlerle burada buluşturacağız” dedi. 

 

Yarışları Ünye Kaymakam Vekili Avni Kula, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Genel Başkanı Zübeyir Bekiroğlu’nun yanı sıra belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş izledi.

 

Yarışlarda Şu İsimler Dereceye Girdi;

BAŞ

  1. Berker Gün
  2. Mustafa Duman
  3. Aygül Teke

 

BAŞALTI

  1. Şerafettin Boz
  2. Hüseyin Harmancı
  3. Erdal Haykır

 

BÜYÜK ORTA

  1. Berkay Gün
  2. Mehmet Aziz Özbek
  3. Muzaffer Ayna

 

KÜÇÜK ORTA

  1. Ahal Teke
  2. Adnan Durak
  3. Cafer Tokaç

 

DESTE

  1. M. Özcan Çelik
  2. Murat Akbay
  3. Turgut Atabay

 

DÖRTLÜ TAY

  1. Şehmuz Yaprak
  2. Zekeriya Dikbıyık
  3. Atilla Özgen

 

ÜÇLÜ TAY

  1. Alem Bolat
  2. Tayfun Karataş
  3. Mehmet Arslan

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —