• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,93% 0,12
  • EURO

    51,95% 0,15
  • GRAM ALTIN

    7426,37% 1,30
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

VALİ EROL, “BEYAZ ÖNLÜK GİYME” ETKİNLİĞİNE KATILDI

Ordu Valisi Muammer Erol, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle düzenlenen panele katıldı.

Sağlık 15.03.2024 13:35:00 0
VALİ EROL, “BEYAZ ÖNLÜK GİYME” ETKİNLİĞİNE KATILDI

İl Sağlık Müdürlüğü, Ordu Üniversitesi ve Ordu Tabipler Odası tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde yapılan panele Vali Muammer Erol, ODÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur, Ordu Tabipler Odası Başkanı Ali Coşkun, İl Sağlık Müdür Vekili Muhammed Yasin ve Tıp öğrencileri katıldı.

 

Panelin açılış konuşmasını yapan Ordu Tabipler Odası Başkanı Ali Coşkun, Türk Tabipleri Birliğini oluşturan Tabip Odalarının, 1953 yılında 6023 sayılı Kanun ile kurulmuş, kamu niteliğinde kurumlar olduğunu söyleyerek, "İllerimizde bugün sayıları 65 olan Tabip Odaları, Ülkemizde hekimlerin daha iyi şartlarda görev yapmasını sağlamak için çabalamakla kalmaz, aynı zamanda aziz milletimizin de en iyi şartlarda sağlık hizmetini almasının yollarını da her daim geliştirmek için çalışır. Bu görevi için Devletimizin tüm kurumlarıyla işbirliği içinde, yardımlaşarak bir strateji izler. Tabip Odaları gücünü, Devletin kanun gücünden, hekimlerden ve aziz milletinden alır" dedi.

 

ODÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur ile İl Sağlık Müdür Vekili Muhammet Yasin Ergül, yaptıkları sunumlarda Tıbbiye öğrencisi iken İstanbul'un işgaline karşı okulda direniş örgütlenmesinde aldığı rol ve Tıbbiyelilerin temsilcisi olarak katıldığı Sivas Kongresi'nde yaptığı manda karşıtı konuşma ile tanınan Tıbbiyeli Hikmet ile 1914 yılında atandığı Sahra Genel Sağlık Müfettiş Muavinliği sırasında Bakteriyoloji Enstitüsü'nü örgütleyerek tifo, dizanteri, veba ve kolera aşılarının, tetanos ve dizanteri serumlarının burada üretilmesini ve I. Dünya Savaşı boyunca ordu ihtiyacının karşılanmasını sağlayan Dr. Refik Saydamı anlattı. 

 

Ordu üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi İntörn Doktor Gizem Nur Hüner ile Tıp Fakültesi dönem 1. sınıf öğrencisi Merve Güner de “Her zaman ilk günkü heyecanımızı ve motivasyonumuzu koruyarak, insanlığa hizmet etme yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Bugün, bu bayramı kutlamakla kalmıyoruz aynı zamanda geleceğimizin doktorları olarak üzerimize düşen büyük sorumluluklarında farkındayız" diyerek, duygularını dile getirdiler. 

 

ODÜ’DE “BEYAZ ÖNLÜK GİYME” ETKİNLİĞİNE KATILDI

 

Vali Muammer Erol, OKSM’de düzenlenen panelin ardından, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından gerçekleştirilen “14 Mart Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giyme” etkinliğine katıldı.

 

ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, ODÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Alparslan İnce, Baro Başkanı Sibel Torun, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, ODÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur, Ordu Tabipler Odası Başkanı Ali Coşkun, Fakülte Dekanları, Akademisyenler ve ODÜ Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

 

Program, Ordu Üniversitesinin tanıtımının yer aldığı kısa film ile başladı. Ardından, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, ODTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur, Ordu Tabipler Odası Başkanı Ali Coşkun birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra ODÜ Tıp Fakültesi dönem birincisi Naim Furkan Akkaş duygu ve düşüncelerini dile getirdi. 

 

Program, 2023-2024 Akademik Yılı Tıp Fakültesi birincisi Emirhan Baş'a ödülünün Vali Muammer Erol tarafından verilmesiyle devam etti. 

 

Etkinlik, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesine 2022 YKS sayısal puan türüne göre 2. sınıflarda ilk 3'e giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve dönem 2 hekim adayı öğrencilerine, tıp mesleğine yeni başlayan öğrenciler için sembolik anlam ifade eden ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’, ODÜ Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Perşembe Sahil Yolunda Heyelan: Ulaşım Kesildi

Altınordu'da Üreticilere 2.4 Milyon TL Tarım Desteği

CAO Temsilcisi Altınordu'nun Yatırımlarını Değerlendirdi

Ordu'da 235 Kilo İstavrete El Konuldu

SERVET ZEREN ''GÖRÜNEN KÖY KLAVUZ İSTEMEZ''

Maral Heyelan ile ilgili sert konuştu ‘’Bu Çöküş Tesadüf Değil’’

Trafikte Yeni Dönem: 180 Bin TL Ceza, Ehliyet İptali ve Hapis Yaptırımı Resmen Başladı

Kar Yağışı Kabataş-Aybastı Yolunda Kazayı Beraberinde Getirdi

Ordu'da Genç Erkekler Dart Turnuvası Heyecanı

Ordu'da Kar Nedeniyle 13 İlçede Eğitime Tam Ara Verildi

Ünye-Akkuş-Niksar Yolunda Heyelan: İstinat Duvarı Çöktü

Ünye'de Gönül Sofrası'nda İftar Buluşması

Ordu'da yerli CNC makineleri meslek liselerine teslim edildi

BAŞKAN ŞAHİN HÜZÜN AYI ŞUBAT

Ahmet Altun’dan Çaybaşı için “Ortak Masa” Çağrısı

Altınordu'da 24 metruk bina yıkıldı

AKKUŞ 'TA OKULLARA KAR TATİLİ

OBB'nin Çöp Tesisi Çevreyi Kirletiyor: Orman ve Tarım Arazileri Doldu

Ordu'da Erken Yaşta Evlilik: 2025'te 31 Kız Çocuğu Evlendirildi

Ordu Büyükşehir Belediyesine Üç Yeni Daire Başkanı Atandı

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde Kritik Atama: İrfan İnce Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Oldu

Ordu'da Otomobilin Çarptığı 13 Yaşındaki Öğrenci Yaralandı

ŞAMPİYONLAR KUPAYLA EMNİYETTE ÜNYE FUTBOL KULÜBÜNDEN ANLAMLI ZİYARET

BAŞKAN DEMİRCİ DUYURDU AKKUŞ ‘DA 150 KİŞİ İŞE ALINACAK

Günpınarı Köyünden Abdullah Altun Vefat etti

Sabiha Gökçen'den kalkan uçağa yıldırım isabet etti

Ünye Belediyesi Aşevi TRT Haber'de

Altınordu'da Ücretsiz İftar Sofraları Kuruldu

Engin Kemal ,Ustaoğlu’nun vefatı, başta Ünye olmak üzere tüm sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu.

Balıkesir'de F-16 Düştü, Pilot Şehit Oldu

Yükleniyor

ORDU'DA UYUŞTURUCU VE SİLAH SATIŞINA JANDARMADAN DARBE

ORDU’DA JANDARMA ‘DAN UYUŞTURUCU SATANLARA DARBE

Ordu jandarmadan uyuşturucu operasyonu 10 gözaltı

ORDU ‘DA IUYUŞTURUCU TİCARETİ YAPMAK ‘TAN 3 GÖZALTI DAHA YAPILDI

ORDU'DA NARKOTİK OPERASYONLARI: 2 GÜNDE TOPLAM 25 KİLO METAMFETAMİN

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13