-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
YENİ KADINLAR PLAJI VE AÇIK YÜZME HAVUZU AÇILDI
Ünye Belediyesi, yaz sezonuna kadınlara özel yepyeni bir sosyal yaşam alanı kazandırarak girdi.
Karadeniz’in huzur dolu kıyısında yer alan Yeni Kadınlar Plajı sezon açılışı ve Açık Yüzme Havuzu’nun açılışı, geniş bir katılımla gerçekleşti. Doğayla iç içe, modern tasarımı ve hijyenik ortamıyla dikkat çeken tesis, kadınların hem deniz hem de havuz keyfini güvenle yaşayabilecekleri örnek bir mekan olarak hayata geçti. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Kadınlarımızın kendilerini hem ruhen hem bedenen iyi hissedecekleri alanlar oluşturmak için çalışmaya devam ediyoruz. Tesisimiz hayırlı olsun” dedi.
Ünye Belediyesi tarafından kadınlara özel olarak düzenlenen ve bölgenin en modern sosyal yaşam alanlarından biri haline getirilen Yeni Kadınlar Plajı ve Açık Yüzme Havuzu’nun sezon açılışı geniş katılımla gerçekleştirildi. Ünye’nin Kocuklu Mahallesi Devlet Sahil yolu yanında bulunan ve doğayla uyumlu modern yapısı ve hijyenik ortamıyla öne çıkan Yeni Kadınlar Plajı yaz sezonuna kapılarını açtı.
“Karadeniz Cömert Davranmadığında, Biz Alternatif Ürettik”
Ünye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yüzme havuzu da hizmete açılırken açılışta konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Kadınların mahremiyet ve konfor ihtiyaçlarına odaklanan bir tesis kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Karadeniz gerçekten güzel ama bazen denize girme imkânı vermiyor. Biz de bu durumda kadınlarımız denizden istifade edemeden evlerine dönmesin diye açık yüzme havuzumuzu bu alana dahil ettik. Kadınlarımızın kendilerini hem ruhen hem bedenen iyi hissedecekleri alanlar oluşturmak için çalışmaya devam ediyoruz. Havuzun ve deniz sezonunun hayırlı uğurlu olmasını, kazasız belasız bir yaz sezonunu geçmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
“2025 Ünye İçin Hizmet Yılı Oldu”
Başkan Tavlı ayrıca, 2025’in Ünye için hizmet yılı olacağını vurgulayarak Gölevi Kafe ve Restoran’ın 28 Haziran’da açılacağını, aile plajında da çalışmaların devam ettiğini belirtti. Batıpark Millet Bahçesi ve Ünye Kalesi gibi projelerin halktan büyük ilgi gördüğünü belirtren Başkan Tavlı, sadece Ünye Kalesi’nin 20 gün içinde 45 bin ziyaretçiyi ağırladığını söyledi. Başkan Tavlı, “Özellikle bu yıl Ünye’mizde projelerin tek tek hayata geçtiği, kurdelelerin kesildiği bir yıl olacak demiştik. Kadınlar plajımızın sezon ve yüzme havuzunun açılışının ardından 28 Haziran’da da Gölevi Kafe ve Restoran’ın açılışını gerçekleştireceğiz. Buradan tüm hemşerilerimizi açılışımıza davet ediyorum. Yine devamında aynı lokasyonda bulunan aile plajımızda çalışmalarımız devam ediyor. Arzu ederdik bu yıl içerisinde onu da yetiştirelim onu da hizmete kazandıralım diye ancak sezon sonuna belki yetişebilir ama Allah’ın izniyle 2026 yılında dolu dolu kullanılacak bir Aqua parklı yüzme havuzunu da aile plajına kazandırmış olacağız. Hemen onun batısında bugün insanlarımızın gerçekten benim de tahminlerimin ve hayalimin ötesinde teveccüh gösterdikleri Batıpark Millet Bahçesi projemiz yer alıyor. Orada da eksiklerimizi tamamlayarak hemşerilerimiz ve misafirlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Zaten o alan şuan da kullanılmaya başlandı. O alanı tamamlamadan hemşerilerimiz sahiplendiler. Biz de onların kullanımını engellemeden eksiklerimizi tamamlayacağız. Her dokunduğumuz yer gerçekten ilgi odağı olmakta ve teveccüh edilen noktalar olarak görülmekte. Bunlardan bir tanesi de Ünye Kalesi. Hakikaten Ünye Kalesi’nin yıllarca hem hemşehrilerimiz hem de turizm amaçlı şehrimize gelen insanlarımız merak ediyordu. Uzun bir çalışmanın neticesinde şükürler olsun Ünye Kale’mizi de artık ziyaret edilebilir hale getirdik. Birkaç eksiğimiz var. Onu da tamamlıyoruz ama ziyaretlere engel oluşturacak bir durum olmadığı için bir taraftan o eksiklikleri tamamlarken ziyarete de açmış olduk. 20 gün içerisinde yaklaşık 45.000’e yakın vatandaşımızın ve misafirlerimizin Ünye Kalesi’ni ziyaret ettiğini görüyoruz” diye konuştu.
Başkanlardan “Hayırlı Olsun” Mesajı
AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan ise konuşmasında, “Kadın mutluysa toplum mutludur” diyerek projeyi ‘gerçek belediyeciliğin’ bir örneği olarak değerlendirdi. Başkan Alparslan, “Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yola çıkarken gerçek belediyecilik ana misyonumuz olmuştu. Bu misyon içerisinde en önemli temel maddemiz de insandır. Biz şunu gördük kadın mutluysa aile mutludur, aile mutluysa toplu mutludur. Toplum mutluysa ülke mutludur. Bu nedenle bu güzel tesisimizin Ünye’mize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
AK Parti Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Yeliz Ürer Araz da “Kadınların mahremiyetini koruyarak çocuklarıyla kaliteli zaman geçirebilecekleri güvenli bir alan oluşturuldu. Başkanımıza kadınlar adına teşekkür ediyorum” dedi.
“Buralar Bizim Çocukluğumuzun Alanlarıydı, Şimdi Gurur Kaynağımız Oldu”
Kocuklu Mahallesi Muhtarı Okay Çelik ise duygu dolu konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Eskiden burada hayvan otlatır, denize girerdik. Zamanla kullanılmaz hale geldi. Yıllarca çocuklarımızı güvenle buraya getiremedik. Ama Hüseyin Başkanımız sayesinde burası adeta yeniden doğdu. Ünye’nin güzelliğini artık yaşayabiliyoruz. Ünye’nin girişinde ‘burası Ünye burada durmak lazım’ diye bir tabela vardı. Tabela vardı ama Ünye‘nin içinde durulacak bir yer de yoktu. Ben diyorum ki buradan o tabelayı okuyup da oturmadıkları günler için gelip önce burayı bir takdir edip, tebrik etsinler. Mahallem adına başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum başkanım Mahallem adına kendisine minnettarız.”
Yapılan konuşmaların ardından tesis hizmete ve sezona açıldı.
ÜNYE MEDYA
Fatsa'da Kamyon ve Kamyonet Çarpıştı: 2 Ton Fındık Yola Saçıldı
Ünye Kalesi: 2500 Yıllık Tarihi, Dehlizleri, Kaya Mezarları ve Dünyada Tek Raylı Sistemi ile Eşsiz Bir Miras
Ünye’de “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” Etkinliği
İYİ Parti'den ORBEL'e Sert Sorular: Maden İçin Bu Acele Niye?
Ordu'da STK'lar İsrail ve ABD'ye Tepki Gösterdi
Hüseyin Tavlı Muhtarlarla Sahada: Talepler Yerinde Dinleniyor
Orduspor 1967, Bulancak Maçında Ligi Kurtarmak İstiyor
TİTİZ FATSA 'DAN SESLENDİ 'TOPRAĞIN ÜSTÜ ALTINDAN DEĞERLİ''
Ordu’da Eğitim Sen ile Sosyal-İş Arasında TİS Krizi: Çalışanlar Grevde
Ünye'de Genç Kızlar Halter Türkiye Birinciliği Başlıyor
Ordu’da Çölyak Hastalarına Büyük Destek: Glütensiz Gıdalar Ücretsiz Kapıya Kadar Ulaşıyor
Altınordu Buz Pateni Pisti Sezonu 30 Bin Ziyaretçiyle Tamamladı
Ordu'da Hükümet Caddesi Trafiğe Kapanıyor
Yorum yok...
Turnasuyu Kordon Park’ta 2. Etapta Sona Doğru: Yaz Aylarına Yetiştirilecek
Milliler Romanya'yı 1-0 Yenerek Finale Yükseldi
Ordu'da Çöp Krizi: AFAD ve Sağlık Raporları ile Çevre Müdürlüğü Raporu Çelişiyor
Fatsa'da Sahile Vuran İHA'da Patlayıcı Bulunmadı
Ünye’ye Gurur: Arif Nihat Asya Kız MTAL Öğrencisi İl İkincisi Oldu
Ordu Tabip Odası’nda Seçim Hareketliliği: Uzm. Dr. Ali Coşkun Adaylığını Duyurdu
Kabadüz'de 19 Muhtar Madene Karşı Birleşti
Altınordu'da Yaşlılara Dijital Okuryazarlık Semineri
Altınordu'da Mahalle Yolu Sorunu İş Birliğiyle Çözüldü
Fatsa Belediyesi SGK'ya Devrettiği Eski Binasını Geri Aldı
Ünye Kadın Futbol Kulübü’nden Tesisleşme Atağı: İki Yeni Halı Saha Geliyor
“Mustafa Hamarat ve İbrahim Ufuk Kaynak 'dan Ünye–Akkuş Yolu İçin Bakanlık Hamlesi”
“CHP Ünye Sahada: Gürecülü ve İpekyolu’nda Esnaf Ziyareti”
Ordu'da Dolmuş Ücretlerine Zam Yok, Ücretsiz Binişler Kısıtlanabilir
Ordu’da Karayolu Yatırımlarında Son Durum: Hedef 2027, Çalışmalar Sürüyor
Altınordu'da Down Sendromu Farkındalık Günü'nde Renkli Gösteri
Yükleniyor




