• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

YÖRESELDEN ULUSALA, İSTİHDAMDAN MARKALAŞMAYA…

Ünye Belediyesi Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ile yöresel ürünlerin pazarını büyütürken, aşeviyle de ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek hizmeti sunuyor.

Gündem 28.11.2023 13:49:00 0
YÖRESELDEN ULUSALA, İSTİHDAMDAN MARKALAŞMAYA…

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve Aşevi’nin çok amaçlı olarak faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekerek, “Tesisimizde hanım kardeşlerimize istihdam sağlanmasının yanında yöresel ürünlerimizin markalaşması ve üretiminin arttırılmasını da gerçekleştiriliyoruz. Aşevimizde üretilen yemekler ise günlük ve sıcak olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılıyor” dedi.

 

Ünye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan “Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve Aşevi” faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. 2 adet binanın onarılarak üretim merkezi ve aşevine dönüştürülmesinin ardından bir yandan ihtiyaç sahibi vatandaşlara günlük ve sıcak yemek sunulurken öte yandan yöresel ürünler üretilerek pazara sunuluyor.

 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın girişimleriyle Ünye’ye kazandırılan ve maliyeti yaklaşık 30 Milyon Lira olan tesis Ünye Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından hayata geçirildi.

 

YÖRESEL ÜRÜNLER, ÇEŞİTLİLİĞİ İLE GÖZ DOLDUYOR

Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nde çalışan kadınlar mevsimine göre ilçede yetişen ürünleri hazırlıyor. Fasulye ve pancar turşusu, çilek ve ayva reçeli, üzüm suyu ve reyhan suyu ile menemen gibi 20’den fazla ürün şişelenerek satışa hazır hale getiriliyor. Yöresel ürünlerin satışı Ünye Belediyesi tarafından “Ünye İskelesi” markası ile tüketicilere sunuluyor.

 

HURMADAN PEKMEZ, ELMADAN SİRKE

Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nde kış mevsiminin meyvesi Cennet Hurması pekmeze dönüşüyor. Dalından toplanan hurmalar tesise gelerek çeşitli aşamalardan geçtikten sonra odun ateşinde saatlerce kaynatılıyor. Hiçbir katkı maddesi eklenmeden hijyenik şartlar göz önünde bulundurularak paketlenen hurma pekmezi şifa deposu olarak satışa sunuluyor. Tesiste ayrıca hurma kurusu da üretiliyor. Hurmanın yanı sıra elma sirkesi de üretilen tesiste yöreye özgü izabella üzümü ve reyhan suyu en çok talep gören ürünler arasında yer alıyor.

 

“TESİSİMİZ, ÜRETİME VE İSTİHDAMA CİDDİ KATKI SUNUYOR”

Yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılmasının önemli olduğuna dikkat çeken Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Dünyada ilk kez yaşanılan ve aynı zamanda da büyük bir imtihandan geçirilen bir süreç olan Koronavirüs Pandemi süreci, gıdanın kendi bulunduğu ortamda üretilmesi ve insanlara ulaştırılmasını sağladı. Çünkü o süreçte tamamen lojistik anlamdaki faaliyetler durmuş, ulaşım anlamında işler zorlaşmıştı. O zaman diliminde yerinde üretilen ürünlere ulaşma imkanı olmadığı takdirde insanların da mağduriyet yaşayacağı ve gıdanın da bu süreçte ne kadar yerinde üretilmesinin önemli olduğu ortaya çıkmıştı. Biz de o dönemde yöresel ürünlerimizin ve değerlerimizin yeniden hayata döndürülmesi, onların yeniden üretilerek sisteme entegre edilerek hem vatandaşlar tarafından bilinir hale gelinmesi, hem de bu ürünlerin değerlendirilerek aile ekonomisine katkı sağlar hale dönüştürülmesi için yerel yönetim olarak elimizi taşın altına koyduk. Bununla beraber de özellikle kadınlarımızın da bu sektörde istihdam edilerek aile ekonomilerine katkı sunmalarına, yöresel ürünlerin bilinirliklerinin artmasına, bu lezzetlerin de genç neslimize tanıtılmasına vesile olmasını sağladık. O günden bugüne her yıl gelişerek, aynı zamanda istemli ve düzenli bir hale getirerek ilerleme kaydetmiştik. Bugün geldiğimiz noktada ise Allah'a şükürler olsun, burada Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve aşevini oluşturduk” dedi.

 

“TESİSİMİZ ENTEGRE SİSTEMLE FAALİYET GÖSTERİYOR”

Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve Aşevi’nin çok amaçlı olarak faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Başkan Tavlı, “Burası birkaç fonksiyonu bir arada barındırıyor. Birincisi yöresel ürünlerimizi üretme imkânını daha sistemli, daha düzenli hale getirdik ve stoklama imkânlarımızı çok daha düzgün ve kaliteli bir şekle dönüştürdük. Bunun yanı sıra Karadeniz'de en çok sosyal tesis işleten belediyeyiz ve günlük mutfak ihtiyaçlarını da bu tesisimiz karşılıyor. Aynı zamanda burada soğuk hava deposuyla beraber ürünler soğuk zinciri kırılmadan korunuyor. Bunun haricinde belediyemizin sosyal projeler çerçevesinde yürüttüğü faaliyetler de var. Aşevimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın günlük sıcak yemek ihtiyacını karşılayarak evlerine kadar teslim ediyoruz. Böylece onların temel gıda ihtiyacını da karşılamış oluyoruz” diye konuştu.

 

“AMACIMIZ AYNI ZAMANDA ÖZEL SEKTÖRE DE ÖNCÜLÜK ETMEK”

Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nin yöresel ürünlere Pazar imkanı oluşmasına destek verdiğini belirten Başkan Tavlı sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu entegre sistemi bir arada işletirken tabii ki sezon itibariyle elmalarımızın sirkeye dönüştüğü, hurmalarımızın hurma pekmezine ve kuru hurmaya dönüştüğü bir dönemdeyiz. Ürünleri tüketilebilir hale dönüştüren tesisimiz özellikle hanım kardeşlerimize de istihdam desteği sağlıyor. Yerel yönetim olarak bizim buradaki esas amacımız mini bir ARGE ile bu konuda bu işleri yapabilecek olan insanlara örnek olmak, özel sektöre de bu işlerin yapılabileceğini ve bunların da karşılık bulabildiğini, katma değer anlamında gelir getirici faaliyetler olduğunu görmelerini sağlamak ve öncülük etmektir. Bundan da ziyadesiyle mutlu oluyoruz. Yaptığımız işlerin geri dönüşlerini gördüğümüzde de bu işleri doğru bir istikamette yürüttüğümüzü görüyoruz.”

KİRAZLİMANI SEYİR TERASI TAMAMLANIYOR: ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

AK Parti Perşembe İlçe Yönetim Kurulu Açıklandı

Topçam Barajı Doluluk Oranı Yüzde 75'e Yükseldi

Altınordu'da kaldırım işgallerine ve izinsiz afişlere karşı denetimler sıkılaştı

52 Orduspor Evinde 2-0 Mağlup Oldu, Bozokspor Üst Sıralara Yükseldi

Fatsa'da Kamyon ve Kamyonet Çarpıştı: 2 Ton Fındık Yola Saçıldı

Ünye Kalesi: 2500 Yıllık Tarihi, Dehlizleri, Kaya Mezarları ve Dünyada Tek Raylı Sistemi ile Eşsiz Bir Miras

Ünye’de “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” Etkinliği

İYİ Parti'den ORBEL'e Sert Sorular: Maden İçin Bu Acele Niye?

Ordu'da STK'lar İsrail ve ABD'ye Tepki Gösterdi

Hüseyin Tavlı Muhtarlarla Sahada: Talepler Yerinde Dinleniyor

Orduspor 1967, Bulancak Maçında Ligi Kurtarmak İstiyor

TİTİZ FATSA 'DAN SESLENDİ 'TOPRAĞIN ÜSTÜ ALTINDAN DEĞERLİ''

Ordu’da Eğitim Sen ile Sosyal-İş Arasında TİS Krizi: Çalışanlar Grevde

Ünye'de Genç Kızlar Halter Türkiye Birinciliği Başlıyor

Ordu’da Çölyak Hastalarına Büyük Destek: Glütensiz Gıdalar Ücretsiz Kapıya Kadar Ulaşıyor

Altınordu Buz Pateni Pisti Sezonu 30 Bin Ziyaretçiyle Tamamladı

Ordu'da Hükümet Caddesi Trafiğe Kapanıyor

Yorum yok...

Turnasuyu Kordon Park’ta 2. Etapta Sona Doğru: Yaz Aylarına Yetiştirilecek

Milliler Romanya'yı 1-0 Yenerek Finale Yükseldi

Ordu'da Çöp Krizi: AFAD ve Sağlık Raporları ile Çevre Müdürlüğü Raporu Çelişiyor

Fatsa'da Sahile Vuran İHA'da Patlayıcı Bulunmadı

Ünye’ye Gurur: Arif Nihat Asya Kız MTAL Öğrencisi İl İkincisi Oldu

Ordu Tabip Odası’nda Seçim Hareketliliği: Uzm. Dr. Ali Coşkun Adaylığını Duyurdu

Kabadüz'de 19 Muhtar Madene Karşı Birleşti

Altınordu'da Yaşlılara Dijital Okuryazarlık Semineri

Altınordu'da Mahalle Yolu Sorunu İş Birliğiyle Çözüldü

Fatsa Belediyesi SGK'ya Devrettiği Eski Binasını Geri Aldı

Ünye Kadın Futbol Kulübü’nden Tesisleşme Atağı: İki Yeni Halı Saha Geliyor

Yükleniyor

loading

KİRAZLİMANI SEYİR TERASI TAMAMLANIYOR: ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Ordu’da Eğitim Sen ile Sosyal-İş Arasında TİS Krizi: Çalışanlar Grevde

Ordu'da Hükümet Caddesi Trafiğe Kapanıyor

Yorum yok...

Milliler Romanya'yı 1-0 Yenerek Finale Yükseldi

Ordu'da Çöp Krizi: AFAD ve Sağlık Raporları ile Çevre Müdürlüğü Raporu Çelişiyor

Kabadüz'de 19 Muhtar Madene Karşı Birleşti

Fatsa Belediyesi SGK'ya Devrettiği Eski Binasını Geri Aldı

Ordu’da Karayolu Yatırımlarında Son Durum: Hedef 2027, Çalışmalar Sürüyor

Kılıçlı Yemin Davası: Teğmen Ebru Eroğlu'nun İhracı Onandı

Ünye’ye Gurur: Arif Nihat Asya Kız MTAL Öğrencisi İl İkincisi Oldu

Ünye’nin Gururu Genç Şefler: Hırvatistan’dan 12 Madalya ile Döndüler

ORDU’DA 60 YAŞ ÜSTÜNE ÜNİVERSİTE FIRSATI! KAYITLAR BAŞLADI, SON TARİH 27 MART

Minik Kalplerden Vatan Sevgisi Ünye’de Minik Öğrenciler Bayrak Sergisi Açtı

Ünye’de ODAK ‘tan Ramazan Geleneği: Öğrenciler ve Öğretmenler İftar Sofrasında

ORDU’DA LİSELİLER MÜNAZARA ARENASINDA: 130 OKUL KATILDI, KAZANANLARA PARA ÖDÜLÜ

Ordu'da Hayat Boyu Öğrenme: Anne ve 3. Yaş Üniversiteleri Kuruluyor

AKKUŞ 'TA OKULLARA KAR TATİLİ

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÇOCUKLARINA Ünye BİLSEK TEN DESTEK

Ordu Öğrencileri TÜBİTAK'ta Bölge Birincisi Oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17