-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÖZDAĞ ÜNYE’Yİ ZİYARET ETTİ…
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 31 Martta gerçekleşecek olan yerel seçim çalışmaları kapsamında Ünye’yi ziyaret etti.
Hükümetin Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı uyguladığı devlet politikasının yanlış olduğunu vurgulayan Özdağ, “İsrail’e karşı alınması gereken tavır, Gazze halkına yardımcı olacak tavırdır. Bunu almayıp, meseleyi iç politikada manipülasyon malzemesi olarak kullanmayı da kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.” dedi.
“Türkiye, dünyanın lunaparkı değil, ipini koparanın geleceği yer değil, Türkiye Türk Milletinin vatanı. Bu vatan için de her gün bedel ödüyoruz.” diyerek mülteci sorununa dikkat çeken Özdağ, yardım edildiğini, ama artık herkesin geri dönme vakti geldiğine dikkat çekti.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği Karadeniz gezisinde ilk kez Ünye’ye geldi.
Ünye Akçay girişinde Partinin İl Başkanı Görkem Özdemir ve partililer tarafından karşılanan Genel Başkan Özdağ, daha sonra partililerle birlikte Ünye Cumhuriyet Meydanı’na gelerek basın açıklaması düzenledi.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yerel seçim hazırlıkları çerçevesinde Karadeniz’de il ziyaretlerine devam ettiklerini belirterek, “Bugün de Ordu’dayız, ilçeleri de kapsayan ziyaretler gerçekleştireceğiz.” dedi.
Genel Başkan Özdağ, yerel seçimlerle ilgili çalışmalar devam ederken ülkenin genel siyasetinde Türkiye’de kırılmaların yaşandığına dikkat çekti.
Cumhuriyetin kuruluş yılarında İngiliz emperyalizminin ülkemizden koparmaya çalıştığı Musul ve Kerkük’ü alma çalışmalarında Diyarbakır’da ve çevresinde Şeyh Said ayaklanmaları düzenlediğini hatırlatan Özdağ, “Türk ordusu bu isyanı bastırdı ve Şeyh Said’i ve yandaşlarını Diyarbakır’da idam ettiler. Şimdi bu vatan haininin ismi Diyarbakır’da 12 km.lik bir bulvara kayyımvari, yani devlet tarafından veriliyor. Bu kabul edilebilir değildir.” dedi.
“Bugün Diyarbakır’da o günün teröristi, terörist başı Şeyh Said’in ismini verenler, yarın Abdullah Öcalan’ın ismini verirler.” diyerek sert bir dille eleştiren Genel Başkan Özdağ, “Diyarbakır’da ki 12 km.lik Şeyh Said Bulvarı’nın üstünde Abdullah Öcalan Meydanı olacak mı? Cemil Bayık üst geçidi olacak mı? Murat Karayılan alt geçidi olacak mı? Bu şehitlerimize hakarettir bu isim, bu Cumhuriyet’e hakarettir. Biz mahkemeye götüreceğiz bu meseleyi ve bu ismin iptal edilmesini sağlayacağız. Her türlü hukuki ve siyasi imkanı kullanacağız ve buna asla izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türk ve Dünya siyasetinin ikinci önemli meselesinin Gazze’de devam eden İsrail soykırımı olduğunu vurgulayarak, hükümetin bu soykırıma karşı uyguladığı devlet politikasının doğru olmadığını ifade etti.
Özdağ, Gazze’de yaşanan soykırımın durdurulması için hükümetin izlemesi gereken devlet politikasına ilişkin şunları söyledi:
“İsrail bütün uluslararası hukuk kurallarını çiğneyerek şu ana kadar 20 binden fazla insanı öldürmüştür, bunların 5 bini çocuk ve bebektir. İsrail kaynaklarına göre 3 bini Hamas üyesiymiş, yani 3 bin Hamaslı’yı öldürmek için 17 bin sivili öldürülebilir kabul ediyorlar, bebeği öldürülebilir kabul ediyorlar. İsrail, 21. Yüzyılın Nazi Almanya’sı gibi davranmaktadır. Hitler’in SS Subaylarının Rusya’da yaptıklarını, bugün İsrail Gazze’de yapmaktadır. Evet, Gazze’de gerçekleşenlere karşı Batı iki yüzlüdür, riyakardır ve alçakça davranmaktadır. Peki Batı iki yüzlüdür, riyakardır, alçakça davranmaktadır da AKP hükümeti ne yapmaktadır? İncirlik’ten silah ve cephane yükleyen Amerikan uçakları Kıbrıs’a İngiliz üslerine gidiyor, orada bu cephaneleri indiriyor, oradan da İngiliz uçakları bu cephaneleri İsrail’e taşıyor. Malatya’da Kürecik Radarı elde etmiş olduğu bilgileri İsrail’e, İsrail’in güvenliğini sağlamak için aktarıyor ve Türkiye’den İsrail’e ticaret bütün hızıyla devam ediyor. Peki biz ne yapıyoruz? Miting yapıyormuşuz, İsrail de çok korktu mitinglerden. Devlet politikası böyle olmaz. İsveç’in NATO başvurusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde askıya alırsın. Gazze’de bombardıman durana kadar onaylamayacağız dersin. İncirlik’ten bütün uçuşları durdurursun, Kürecik Radarından İsrail’e bilgi aktarmayı durdurursun ve Türkiye’den limanlardan İsrail’e mal sevkiyatını durdurursun.
Hepiniz hatırlayacaksınız. Rusya ile aramızda bir itilaf oldu, ne oldu Rus uçağını vurunca. Rusya Türkiye’den her türlü ticaretini kesti ve bize ne mal yolladı, ne mal aldı. Siyaset böyle yapılır arkadaşlar. Yoksa İsrail’e hangimiz daha iyi küfredersek İsrail’e o kadar zarar veririz diye düşünürsek bu hiçbir anlama gelmez. İsrail, mitinglerle, Starbucks basmalarla, kahve dökmelerle geri adım attırılamaz. İsrail’e karşı alınması gereken tavır, Gazze halkına yardımcı olacak tavırdır. Bunu almayıp, meseleyi iç politikada manipülasyon malzemesi olarak kullanmayı da kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.”
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, önemli 3. konunun ise seçimler yaklaşırken, Türkiye’de yaşayan 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına yollanması meselesi olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:
“Bugün Türkiye’de 7 milyon Suriyeli var, 5 milyonu kayıtlı, 2 milyonu kayıtsız. 2040 yılında, çok değil, 17 sene sonra ülkemizde 20 milyon Suriyeli olacak. 20 milyon. Vatanın birliğini beraberliğini sağlayabilir miyiz? 13 milyon sığınmacı ve kaçak geliyor ve 10 seneden beri bu tanımadığın insanları besliyorsun. Senin verginle, kızın, annen, baban onlarda veriyorlar, hepiniz veriyorsunuz arkadaşlar. Yılda 11 milyar doları hepimiz veriyoruz. Recep Tayyip Erdoğan bunu kendi kişisel servetinden vermiyor, Türk milletinin parasını veriyor. Yeter artık! Biz hiç kimseye karşı düşmanlık beslemiyoruz. Ne Suriyelilere düşmanız, ne Afganlılara, ne Ruslara Türkiye’deki, ne diğerlerine. Geldiler, yardım ettik. Allah Türk Milletinden razı olsun ama artık herkesin geri dönme vakti geldi. Türkiye, dünyanın lunaparkı değil, ipini koparanın geleceği yer değil, Türkiye Türk Milletinin vatanı. Bu vatan için de her gün bedel ödüyoruz.”
Basın açıklamasının ardından Kaledere Mahallesi Hükümet Caddesi ve Belediye Caddesi’nde esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Genel Başkan Özdağ, 31 Mart 2024 seçimlerinde Ünyelilerden destek istedi.
Özellikle gençler tarafından yoğun ilgi ile karşılaşan Özdağ, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Esnaf ziyaretleri ve gençlerle fotoğraf çekinen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, programlarına devam etmek üzere diğer ilçelere geçti.
AK Parti Perşembe İlçe Yönetim Kurulu Açıklandı
Topçam Barajı Doluluk Oranı Yüzde 75'e Yükseldi
Altınordu'da kaldırım işgallerine ve izinsiz afişlere karşı denetimler sıkılaştı
52 Orduspor Evinde 2-0 Mağlup Oldu, Bozokspor Üst Sıralara Yükseldi
Fatsa'da Kamyon ve Kamyonet Çarpıştı: 2 Ton Fındık Yola Saçıldı
Ünye Kalesi: 2500 Yıllık Tarihi, Dehlizleri, Kaya Mezarları ve Dünyada Tek Raylı Sistemi ile Eşsiz Bir Miras
Ünye’de “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” Etkinliği
İYİ Parti'den ORBEL'e Sert Sorular: Maden İçin Bu Acele Niye?
Ordu'da STK'lar İsrail ve ABD'ye Tepki Gösterdi
Hüseyin Tavlı Muhtarlarla Sahada: Talepler Yerinde Dinleniyor
Orduspor 1967, Bulancak Maçında Ligi Kurtarmak İstiyor
TİTİZ FATSA 'DAN SESLENDİ 'TOPRAĞIN ÜSTÜ ALTINDAN DEĞERLİ''
Ordu’da Eğitim Sen ile Sosyal-İş Arasında TİS Krizi: Çalışanlar Grevde
Ünye'de Genç Kızlar Halter Türkiye Birinciliği Başlıyor
Ordu’da Çölyak Hastalarına Büyük Destek: Glütensiz Gıdalar Ücretsiz Kapıya Kadar Ulaşıyor
Altınordu Buz Pateni Pisti Sezonu 30 Bin Ziyaretçiyle Tamamladı
Ordu'da Hükümet Caddesi Trafiğe Kapanıyor
Yorum yok...
Turnasuyu Kordon Park’ta 2. Etapta Sona Doğru: Yaz Aylarına Yetiştirilecek
Milliler Romanya'yı 1-0 Yenerek Finale Yükseldi
Ordu'da Çöp Krizi: AFAD ve Sağlık Raporları ile Çevre Müdürlüğü Raporu Çelişiyor
Fatsa'da Sahile Vuran İHA'da Patlayıcı Bulunmadı
Ünye’ye Gurur: Arif Nihat Asya Kız MTAL Öğrencisi İl İkincisi Oldu
Ordu Tabip Odası’nda Seçim Hareketliliği: Uzm. Dr. Ali Coşkun Adaylığını Duyurdu
Kabadüz'de 19 Muhtar Madene Karşı Birleşti
Altınordu'da Yaşlılara Dijital Okuryazarlık Semineri
Altınordu'da Mahalle Yolu Sorunu İş Birliğiyle Çözüldü
Fatsa Belediyesi SGK'ya Devrettiği Eski Binasını Geri Aldı
Ünye Kadın Futbol Kulübü’nden Tesisleşme Atağı: İki Yeni Halı Saha Geliyor
“Mustafa Hamarat ve İbrahim Ufuk Kaynak 'dan Ünye–Akkuş Yolu İçin Bakanlık Hamlesi”
Yükleniyor





