Banu Aydın


Naziklik Mertebesi

Kendi mutluluğunu içinde aramak! Nazik olmak! Çevreye karşı duyarlı olmak! Yeryüzünde her canlının nazik sevecen davranılmaya o kadar çok ihtiyacı var ki. Çocukluk döneminden orta yaş seviyesine hatta yaşını almış birçok vatandaş insanımız başta olmak üzere, pek çok canlı usulca davranılması gerekir.


Olgunca davranmak büyütmek sevgiyi naziklik belki de bu yoldan geçer.

Naziklik mertebesi herkesin sahip olamayacağı ama olmak istediği güzel bir yerdir. Günümüz deyimiyle çok cool herkes günde bir parça mutlaka denemeli.

İnsan gerekirse bir başka canlı varlıktan nezaketi öğrenmeli yaşama odaklandığın her yerde bu geçerlidir. Herkese bahşedilmeyen bir şey belki de kişiyi bir üst rütbeye ulaştırır. Yolunu güzelleştirir. Toplum olarak belki de kaybettiğimiz en değerli şey nezaket ve saygıdır. 

İç hayatımıza ailemize çekirdek ailemize o kadar saygısızca davranıyoruz ki ailede yetişen herkes bundan nasibini alıyor ve saygının yeşermediği yerde nazikliği yeşertmeye çalışıyoruz bencilce üstelik. Deriz ya hep sana yapılmasını istemediğin bir şeyi karşındakine yapma o kadar güzel bir söz ki anlaya bilene ders verir. 

Toplumların en çok bahsettiği ama en çok yoksun olduğu şey nezakettir. Nazik ne kadar güzel toplum deriz Japonlara gerçekten de öyle ama ya batı devletleri nezaket timsali gibi görünüp ortalığı kasıp kavururlar ama naziklikten yoksundurlar sömürüden başka yok etmekten yıkmaktan başka hiçbir şey bilmezler ama nezaketten de en çok onlar bahsederler. Oysa ki medeniyeti batıdan al diyorlar medeniyet neydi? Neydi insanca yaşamak? Güzel insan güzel duyguları sevecenliği çoktan mı kaybettik yoksa hiç mi ders alamadık çoğu şeyden naziklik duygusunu yok ettik. Önemli olanı geri kazanmalıyız. Kaybettiğimiz saygıyı sevgiyi toplum olarak nazikliği geri kazanmalıyız. 

Huzurumuzun geri kazanılması için en temel olan saygıyı ve nazikliği geri kazanmalıyız bunun için ise hoşgörü önemsemeliyiz.

 

                                                                                                          BANU AYDIN

                                                                                                          KÖŞE YAZISI

ORDU’DA GERİ DÖNÜŞÜMDE YENİ DÖNEM: 19 İLÇEDE SIFIR ATIK NOKTASI

Ordu'da Fırtına Spor Salonu Çatısını Hasarladı

Ünye, EMITT Turizm Fuarı’nda Ziyaretçilerin İlgi Odağı Oldu

Ordu'ya Fırtına Uyarısı: 6 Şubat'ta Etkili Olacak

MÜSİAD Ordu'dan Şoförler İçin Acil Çağrı: Lojistik Liman İstiyoruz

ORDU İL GENELİNDE 2/B KADASTRO İHALELERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ordu'da 84 Afetzede Yeni Evlerine Kavuştu: Kura Çekimi ve Anahtar Teslimi Gerçekleştirildi

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA TAM DESTEK

Ordu'da İçme Suyu Altyapısına Büyük Atılım: 6,5 Yılda 19 İlçeye 107 Yeni Depo

Berat Kandili’nde Anlamlı İkram: Metpa İDAŞ’tan Ünye Halkına Lokma

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12