Coşkun Özbucak

Tarih: 22.02.2022 17:09

HİZMETTE SINIR YOK!

Facebook Twitter Linked-in

Ordu, büyükşehir olduktan sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi çeşitli biçimde tartışılıyor. Özellikle ilçe belediyelerinin yetkilerinin daraltılması; dağ, dere, tepede Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yetkili olması sorun olmaya başladı.

         Sorunun bir bölümü “büyükşehir” yasasından kaynaklansa da asıl sorun, OBB’nin yönetim anlayışıdır. OBB yönetimi, belli bir grubun anlayışı doğrultusunda ve her yeri ihale etmeye yönelik bir projelendirme belediyesi haline geldi.

         Altınordu ilçesinde OBB’yi Ünyeli kadrolar yönetiyor, algısı egemenken Ünyeliler de OBB yönetiminden hoşnut değil. Bu bir çelişki gibi algılansa da aslında ortak nokta, keyfi yönetim anlayışı.

         Yapılan projeler ne OBB Meclisi’nde ne de ilçe meclislerinde tartışılıyor. OBB yönetimin kendine has bir projeler birimi var, Başkan Hilmi Güler’in ve çevresinin talimatlarına göre proje çalışması yapıyorlar. Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hilmi Güler’in logo olarak da kullandığı “Düşünen Üreten Yarışan Ordu” sloganının şekilden başka bir anlamı yok. Düşünen, üreten, yarışan yalnızca belediyedeki küçük bir grup.

         Düşünen, üreten, yarışan Ordu; ancak, partilerle, sendikalarla, derneklerle, odalarla ve bilgi birikimli bireylerle ortaklaşa yapılacak çalışmayla ortaya çıkar. Seçim yapılalı üç yıl oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin kuruluşu da üç yıla yaklaştı. Bir kez olsun toplanıp herhangi bir konuyu tartıştırmadı. Görüş alışverişi yapılmadı. Bu mu düşünen, tartışan, üreten Ordu?

         Ünye’de yapılmak istenen hangi proje Ünye’deki partilerle, sendikalarla, derneklerle, odalarla ve bilgi birikimli kişilerle tartışıldı? Onların görüşü alındı mı? HAYIR!

         Yapılan işlerin iyi ya da kötü, güzel ya da çirkin yapılıp yapılmadığına halk karar verecek. OBB tarafından Ünye’de yapılan ya da yapılmak istenen her hangi bir proje Ünye Belediyesi Kent Konseyi gündemine getirildi mi? Ünye’nin ortak aklını eksiklikleriyle birlikte Ünye Kent Konseyi oluşturmuyor mu? Burada kent konseylerinin karar organı olmadığını da vurgulayayım. Görüş alışverişi yapılan bir organ yalnızca. Karar organı olmadığı halde tartışmaktan, görüş alışverişi yapmaktan korkan bir yönetimden halk için olumlu projeler beklenemez. Tartışmayan, görüş alışverişi yapmayan bir yönetime başka yorum da yapılamaz.

         Ünyeli, hangi partiye oy vermiş olursa olsun, OBB yönetiminin bu keyfi yönetimine karşı tepkisini dile getirmelidir. Ünye, Ünyelilerindir. Belediye yönetimleri geçicidir.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —